Successos

exhumació de dalí

La dona que diu que va tenir una aventura amb Dalí se sotmet a les proves d’ADN

Una secretària judicial i una forense es van desplaçar a la residència de Figueres on viu

La mostra es compararà amb la del pintor i la de Pilar Abel

Tercera i última extracció d’ADN en el cas de la demanda de paternitat contra Salvador Dalí. Una comitiva judicial, encapçalada per una secretària judicial del jutjat d’instrucció número 8 de Figueres i una metge forense de l’Institut de Medicina Legal de Girona, es van desplaçar ahir al matí a la residència per a gent gran Els Arcs de Figueres. Allí hi viu Antonia Martínez, de 87 anys, que assegura, segons la seva filla Pilar Abel, que va tenir una aventura amb Dalí. La relació sentimental secreta amb el geni pintor, a qui va conèixer a Cadaqués, la va tenir quan treballava com a minyona a casa d’una família que passava temporades a la població. O sigui, si la pretesa filla de Salvador Dalí va néixer l’1 de febrer del 1956, l’artista i Antonia Martínez haurien d’haver mantingut relacions sexuals nou mesos abans, és a dir, el maig del 1955.

A Antonia Martínez li van extreure mostres de saliva per obtenir el seu ADN i confrontar-lo amb el del pintor i amb la que li van treure l’11 de juliol a la seva filla, Pilar Abel, a l’institut toxicològic de Las Rozas, a Madrid. “Ha estat tranquil·la, no s’ha negat a fer-les”, va explicar ahir Abel a El Punt Avui. “Li han preguntat com es deia, el nom de la seva filla, i després li han posat un palet a la boca”, relatava la pretesa filla de Dalí. “La mare estava serena i sabent el que es fa; perquè si no, els hauria engegat a tots”, explicava. Pels volts de dos quarts d’onze del matí, i després d’estar una mitja hora al centre, la comitiva judicial va marxar. És previst que al mes d’agost ja es coneguin els resultats.

LES FRASES

Li han preguntat com es deia, el nom de la seva filla, i després li han posat un palet a la boca per treure-li una mostra de saliva
La mare estava serena i sabent el que es fa; perquè si no, els hauria engegat a tots
Pilar Abel
pretesa filla de dalí

Abel diu que no té res contra la fundació

La pretesa filla de Dalí, Pilar Abel, insisteix que no té res en contra de la Fundació Gala-Dalí. “Tot al contrari, estic a favor d’ells”, reconeix. Abel sortia al pas així de les declaracions de Joan Manuel Sevillano Campalans, gerent de la fundació, que l’endemà de l’exhumació de Salvador Dalí va qualificar “del tot improcedent” la demanda de paternitat i va dir que es reserven la possibilitat d’emprendre accions legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia