Successos

Successos

El jutge arxiva el cas de l’accident mortal de Susqueda

Al cotxe que es va estimbar hi viatjaven set membres de la mateixa família, i van morir dues dones i una nena d’1 any

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners ha arxivat el cas de l’accident de Susqueda del desembre passat en què van morir dues dones i una nena d’una mateixa família. Al conductor del vehicle, Ali Jarmouni Aboulafa, un veí de Salt de 33 anys, els Mossos li atribuïen tres delictes d’homicidi i lesions per imprudència greu. Les víctimes eren la dona del conductor, Samara Reyes Amador, embarassada de sis mesos; la seva filla petita, Samara Jarmouni Reyes, i la seva sogra, Pilar Amador Gabarri. Al cotxe també hi anaven tres filles més del matrimoni, de 3, 8 i 10 anys, que van sobreviure però van haver de ser hospitalitzades durant dies. Entre les infraccions que s’atribuïen en l’atestat policial al conductor, hi havia la sobreocupació del cotxe, un Opel Vectra amb capacitat per a cinc persones on en viatjaven set.

Imprudència menys greu

A part, segons van revelar els Mossos, cap dels menors no portava sistemes de retenció infantil. De fet, en la interlocutòria del jutge de Santa Coloma es reconeix que l’home va conduir de manera negligent, ja que era conscient que el cotxe anava sobreocupat i no portava sistemes de retenció infantil, a més que la carretera era perillosa perquè era de nit i havia plogut. Però, segons el jutge, hi ha altres causes més greus que van facilitar l’accident. D’una banda, destaca que a la zona on va caure el vehicle no hi havia tanques de seguretat al revolt, les línies del terra estaven gastades i no hi havia “la més mínima senyalització”. A més, segons la interlocutòria del jutge, no hi ha cap denúncia. Així doncs, i malgrat que en la interlocutòria queda reflectit que el conductor va cometre una imprudència, però “menys greu”, s’ha acabat arxivant la causa.

LA DATA

06.12.16
és el dia
que va tenir lloc l’accident, quan el cotxe es va estimbar per un desnivell de 7 metres i mig.

L’Ajuntament podria acabar demandat

El jutjat sosté que la “catàstrofe” es podria haver evitat si no hi hagués hagut les deficiències a la carretera. Per això no es descarta que, un cop esgotada la via penal, s’obri la via civil perquè s’aclareixin les responsabilitats contra la propietària de la carretera. En aquest cas és l’Ajuntament de Susqueda. I és que en la interlocutòria del jutjat de Santa Coloma s’identifiquen totes les imprudències greus amb l’estat en què es trobava la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia