Successos

Troben a Pals un assessor que va fugir amb 700.000 euros

Es va apropiar dels diners de 93 afectats per la compra de deute públic argentí

La Guàrdia Civil va detenir el 4 d’agost al municipi de Pals un home, de nacionalitat espanyola, que tenia una ordre de crida i cerca i ingrés a la presó per un delicte d’apropiació indeguda per l’Audiència de Barcelona. El detingut, assessor financer de professió, va ser jutjat i condemnat juntament amb un advocat per haver-se apropiat de més de 700.000 euros de 93 persones afectades per la compra d’obligacions de deute públic a l’Argentina que van patir la congelació de fons que van ordenar les autoritats del país.

Els dos implicats es van comprometre amb els afectats a recuperar el que havien invertit (vora 2,1 milions d’euros), però, en lloc d’això, quan ja havien aconseguit 700.000 euros es van apropiar dels diners, no els ho van comunicar i els van fer creure que el litigi continuava. L’advocat i soci de l’ara detingut ja va entrar a la presó per aquesta causa, però mancava la detenció de l’assessor financer.

Vivia a la Bisbal

La policia va saber que l’home residia a la Bisbal d’Empordà i, finalment, uns agents de la Guàrdia Civil el van localitzar en un restaurant de Pals. En el moment de la detenció, l’home va manifestar que sabia que sobre ell pesava una ordre de recerca.

El detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, que en va ordenar l’ingrés a presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia