Successos

terrorisme

investigació

El ferit a l’explosió d’Alcanar ratifica davant del jutge que preparaven un atac molt més mortífer

Mohamed Houli dona la mateixa versió que ja havia explicat davant els Mossos d’Esquadra

Un dels detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils, Mohamed Houli Chemal, ha ratificat davant del jutge de l’Audiència Nacional allò que ja va explicar davant dels Mossos d’Esquadra: que preparaven un atac més important.

Houli ha estat el primer en passar a disposició judicial i ha declarat durant una hora i deu minuts. A l’inici de la declaració, ha ratificat la versió que va donar a la policia. Segons ha confirmat el seu advocat -que l’assisteix d’ofici i designat per l’Audiència Nacional-, Houli ha respost totes les preguntes que li han formulat tant el jutge Fernando Andreu com també la fiscalia, que ha demanat presó sense fiança per al detingut.

Els Mossos d’Esquadra van detenir Houli Chemal a l’Hospital de Tortosa el passat dijous després de quedar ferit a l’explosió de la casa d’Alcanar des d’on, suposadament, els terroristes preparaven l’atemptat. El seu advocat, en canvi, sol·licita llibertat amb mesures cautelars.

Houli Chemal ha estat el primer detingut pels atemptats de Barcelona i Cambrils en declarar a l’Audiència Nacional. El jove de 21 anys va resultar ferit a l’explosió d’Alcanar i el seu testimoni és clau per al jutge per determinar quins plans tenia la cèl·lula terrorista. L’explosió es va produir a una casa on els terroristes acumulaven explosius i bombones de butà.

El detingut, que ja havia declarat davant dels Mossos, ha ratificat la seva versió i ha respost totes les preguntes que se li han fet al llarg de més d’una hora. Ha confirmat que la cèl·lula feia mesos que preparava els atemptats des de la casa d’Alcanar i tenia la intenció de perpetrar un o més atemptats al centre de la ciutat amb els explosius que tenien a la casa. L’explosió del dimecres a la nit, doncs, s’hauria produït mentre les manipulaven. Aquest fet va fer precipitar els plans dels terroristes, que van optar per l’atropellament de La Rambla.

Després de la seva declaració, la fiscalia ha demanat l’ingrés a presó sense fiança per a Houli. En canvi, el seu advocat ha sol·licitat llibertat amb mesures cautelars. El jutge Fernando Andreu haurà de decidir aquest dimarts si els quatre detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils surten en llibertat o, per contra, ingressen a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia