Successos

terrorisme

investigació

L’eximam de Ripoll tenia ordre d’expulsió i el jutjat la va revocar

L’eximam de Ripoll Abdelbaki es Satty (mort en l’explosió d’Alcanar) havia de ser deportat en compliment de l’ordre d’expulsió que se li va dictar quan el 2014 va sortir de la presó de Castelló, on va complir quatre anys de presó per tràfic de drogues, per un carregament d’haixix que se li va trobar quan creuava l’estret des del Marroc. Es Satty, de qui constava permís de residència permanent expedit per la Subdelegació del Govern de Tarragona, el va perdre en no poder demanar la renovació durant la seva estada a la presó. Sense papers, es va dictar una ordre d’expulsió, que la Policía Nacional no va poder executar perquè la defensa d’Es Satty va presentar recurs primer a la Subdelegació, que el va desestimar, i posteriorment davant del jutjat contenciós, que el va acceptar. D’aquesta manera, el condemnat per tràfic de drogues es va convertir altre cop en un resident legal al país.

L’any 2015, els serveis d’intel·ligència policials que controlen, periòdicament, les mesquites i els seus líders, es van entrevistar amb Es Satty a la mesquita de Ripoll. Coneixedors del seu passat a la presó i de l’ordre revocada, que cap intervenció policial podien suposar. Ho tenia tot en regla i era la comunitat musulmana de Ripoll la que el contractava i, per tant, l’acceptava. A la següent visita de la policia a Ripoll, Es Satty ja no era l’imam.

El mateix que va passar amb l’ordre d’expulsió d’Es Satty, va passar amb almenys dos marroquins establerts a Ripoll i Ribes de Freser que la policia va intentar expulsar després de l’11-M per la seva vinculació amb els autors dels atemptats. El jutjat ho va impedir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia