Successos

Apareixen unes trampes per a ciclistes a Llagostera

Van ser retirats sis filferros, cadascun dels quals estava lligat entre els troncs de dos arbres

Els cables estaven col·locats al massís de l’Ardenya

Un veí va alertar ahir la policia local

La policia local de Llagostera va ser alertada ahir de la presència d’uns filferros que estaven lligats entre el coll dels arbres i que obstaculitzaven el pas. Aquestes trampes van ser localitzades en una zona del terme, pertanyent al massís de l’Ardenya. Els paranys podien resultar perillosos per als ciclistes, així com per als caminants i corredors que passessin pels corriols on havien estat col·locats. L’avís, el va donar un veí que ahir a primera hora del matí va anar a passejar per aquest indret, que és habitualment molt freqüentat. L’home va trobar un d’aquests filferros tensat entre els troncs de dos arbres en un dels senders de Can Nadal per anar a Ridaura. La policia local es va adreçar immediatament fins allí i va despenjar el cable. Els municipals van dur a terme, aleshores, una inspecció a fons per la mateixa àrea i en van descobrir fins a cinc més, que també van ser retirats. No es descarta, en aquest sentit, que pugui haver-n’hi més. El sergent Joan Linde va demanar extremar la precaució perquè aquests paranys poden suposar un greu perill per a les persones. Els fets ja han estat posats en coneixement dels Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra per intentar identificar qui hi ha al darrere de la instal·lació de les trampes, que en moltes ocasions no es veuen a simple vista i hi ha el risc d’entrebancar-s’hi.

Aquesta no és la primera vegada que succeeix un fet d’aquestes característiques a les comarques gironines. Al desembre, la policia local de Platja d’Aro va difondre a través de les xarxes socials la imatge d’un artefacte peculiar que va aparèixer en un tram del carril bici que transcorre pel terme i que també podria haver suposat un perill. L’aparell era una mena de tap d’un recipient gran i, al seu interior, hi havia set puntes metàl·liques en posició vertical. Un ciclista el va trobar, el va recollir i el va portar a les dependències de la policia local, des d’on es va informar la ciutadania dels fets. El cos va penjar al seu compte de Twitter la fotografia d’aquesta inusual trampa com a mesura preventiva amb l’objectiu d’alertar els usuaris del carril bici, als quals es va requerir que, en cas que en siguessin assidus, anessin amb més ull que mai. Es va fer aquesta petició per garantir la seva seguretat i perquè si observaven alguna persona deixant al terra aquest tipus de parany donessin ràpidament l’avís als agents.

La policia local, alhora, va incrementar la vigilància a l’entorn del carril bici. En aquella època, però, no va aparèixer cap altre artefacte similar, que en el supòsit de passar-hi pel damunt hauria pogut punxar les rodes de la bici.

Es va donar la circumstància que, tan sols una setmana abans, havien estat trobades diverses trampes per a ciclistes al camí de ronda que va de Calella de Palafrugell a Palamós. Van ser descobertes per dos homes que feien el recorregut amb bicicleta. Un d’ells va enregistrar un vídeo mostrant els paranys i el va publicar a Facebook per denunciar la situació. En la gravació s’observaven troncs posats de manera intencionada al mig dels corriols i trossos de filferros que anaven d’un arbre fins a un altre, on havien estat lligats amb alicates.

LA XIFRA

6
paranys
van ser trets en una zona boscosa de Llagostera. S’ha informat del cas als Agents Rurals i als Mossos.

LES DATES

03.12.16
Un usuari del carril bici de Platja d’Aro va trobar-hi un artefacte amb punxes metàl·liques a l’interior.
27.11.16
Dia en què un veí de Palamós va denunciar l’existència de trampes per a ciclistes en un camí de ronda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia