Successos

Detenen dos lladres per haver robat en dos pisos de Lloret

Els delinqüents, d’origen georgià, es van endur un rellotge d’un habitatge i van forçar la finestra d’un segon domicili sense èxit

Un d’ells ja ha entrat a la presó per ordre del jutjat de Blanes

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres a Lloret de Mar dos homes, de 25 i 30 anys i de nacionalitat georgiana, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a l’interior de domicili, un dels quals en grau de temptativa. Els fets es remunten al migdia del mateix dia, quan uns agents van rebre una trucada d’un ciutadà que alertava que veia uns individus intentant forçar la finestra d’un pis del municipi. La policia va muntar un dispositiu per intentar localitzar-los. Poc després, van trobar i detenir dos homes que, en veure’ls, van llençar un tornavís negre al terra. Els Mossos creuen que, mentre un dels lladres feia tasques de vigilància, l’altre va forçar la finestra d’un dels pisos amb un cop de peu però no va aconseguir entrar-hi. En canvi, sí que van accedir en un altre habitatge del mateix edifici, d’on es van endur un rellotge. Un dels detinguts el duia al damunt durant l’escorcoll. Els detinguts van passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes. El jutge va ordenar l’ingrés a la presó per al georgià de 25 anys.

Entre el 2014 i el 2016, el Baix Empordà i la Selva van ser les dues comarques de la demarcació de Girona on es van produir més robatoris en habitatges (dins d’aquest còmput s’hi inclouen tant els robatoris amb força com aquells en què els lladres han exercit la violència o la intimidació contra els inquilins dels immobles afectats). Encapçala aquest rànquing el Baix Empordà, amb 2.733 fets delictius d’aquesta tipologia: 976 el 2014, 855 el 2015 i 902 l’any passat. I, a molt poca distància del Baix Empordà, se situa la Selva, amb 2.715 robatoris (se n’hi van investigar 950 el 2014, 845 l’any següent i 920 el 2016). L’altra comarca que en el conjunt d’aquests tres anys va superar per poc els 2.000 fets va ser la del Gironès, amb 2.058. En quarta posició hi consta l’Alt Empordà, on la policia va tenir coneixement de 1.928 robatoris en domicilis.

LA DATA

13.09.17
és el dia
que els dos lladres van ser detinguts després d’entrar en un habitatge i intentar-ho en un altre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia