Successos

tribunals

judici per assassinat

Drogues, alcohol i sexe dur

Dave Verbist, l’assassí confés de Montse Méndez, diu que va perdre el control després d’una nit de desfasament

L’altre acusat, Doramas Sánchez, es desvincula del cas i assegura que no el va ajudar a desfer-se del cadàver

Quatre anys després dels fets, l’home que va confessar haver estrangulat i esquarterat la veïna de Girona Montse Méndez, Dave Verbist, s’ha assegut al banc dels acusats. Ho va fer ahir, acompanyat de l’altre implicat en el cas, Doramas Sánchez. El fiscal, Enrique Barata, demana una pena de 17 anys i 10 mesos de presó per a l’autor material dels fets, i 3 anys i 4 mesos de presó per al seu company de pis per encobriment i profanació de cadàver. Verbist va ser el primer de declarar davant del tribunal popular que l’està jutjant a l’Audiència de Girona, i es va excusar de la seva acció delictiva en l’excés de consum de drogues i alcohol. “Vaig perdre el control perquè estava molt drogat”, assegura. Verbist explica que aquell 23 d’octubre del 2013 va conèixer Montse Méndez en un bar, on van estar jugant al dominó i al billar, bevent cerveses i gotets d’herbes, i consumint cocaïna. “Si habitualment en prenia tres grams, aquell dia en vaig consumir el triple”, sosté. Després del bar, on també es va apuntar Doramas, van continuar la festa al pis dels dos acusats, on van continuar el consum. “Vaig estar amb ells fins que vaig veure que estaven flirtejant, i me’n vaig anar a dormir”, va assegurar Doramas al tribunal. I així va ser, ja que Verbist va explicar que, un cop van quedar sols, van anar al llit a fer sexe. “Ella em va demanar que prengués una pastilla per a trempar més, ja que volia fer sexe dur i salvatge”, va assegurar el principal acusat. Després de mantenir relacions íntimes, la víctima i Verbist van sortir del pis a buscar més cocaïna. A la tornada van continuar fent sexe. “Ella em va demanar que l’asfixiés, i llavors vaig lligar el cordill telefònic al seu coll i vam continuar amb la relació sexual amb la posició del gosset”, relata Verbist. “Quan vaig acabar, ella va caure de costat, i va ser quan em vaig adonar que era morta.” Una versió que no veuen gens clara les acusacions, el fiscal Enrique Barata, i els advocats de la família de la víctima, Benet Salellas i Mònica Tarradellas. “Com pot ser que en la posició en què estava ella no fes cap moviment amb les mans al coll o qualsevol altre en notar que s’afogava?”, apuntava ahir el fiscal. “Ella no va fer res”, va respondre Verbist.

En adonar-se del que havia fet, diu, va avisar Doramas, que s’estava dutxant: “Crec que me l’he carregat.” Però el seu company de pis va dir que no en volia saber res i que calia amagar el cadàver. Una dada que Doramas nega: “No és cert que li proposés de tallar el cos i amagar-lo.” En tot cas, el que va passar és que Verbist va dur el cadàver de Montse Méndez a la banyera i, amb un ganivet de cuina esmolat, el va tallar a trossos, segons ell mateix confessa. Després el va repartir en bosses d’escombraries i les va llençar a Sant Julià de Ramis, Taialà i Fornells. Posteriorment Doramas i Verbist van netejar a fons el pis, van llençar el matalàs on es va cometre el crim i fins i tot van pintar les parets i van renovar les juntes de la banyera.

Assistit per la seva advocada, Sabina Sartorio, Doramas va intentar desmarcar-se del crim: “Li vaig dir: «És el teu problema.»” I va mantenir que no va dir res a la policia per por de les represàlies de Verbist, a qui descriu com una persona violenta fins al punt d’haver patit ell mateix amenaces. Doramas es va entregar a la policia després que Verbist fos detingut per l’assassinat d’una jove a Madrid. “Fins que no el vaig veure a la presó, no em vaig veure amb cor d’explicar-ho a la policia”, va dir per concloure el seu relat al tribunal.

L’Audiència de Madrid ja va condemnar Verbist a 25 anys de presó per haver estrangulat i cremat una turista danesa el juny del 2014. Davant del jurat popular, l’acusat va reconèixer que va utilitzar un cable per asfixiar la víctima, Anne Strande, i després va calar foc al cadàver. Verbist va assegurar que aquell dia havia consumit una gran quantitat de cocaïna i alcohol i va lamentar el que havia passat. Segons va dir ahir, aquella nit en què va matar la turista danesa, “per mala sort”, se li’n va “anar el cap”. “No sé ni el que vaig fer, m’alcoholitzava i em drogava per oblidar la mort de Montse”, va relatar ahir assistit pel seu advocat, Miguel Ángel Chamorro.

El judici continua avui amb les declaracions de testimonis.

25
anys
de presó va ser ja la condemna a Verbist per haver estrangulat i cremat una turista danesa el juny del 2014. Verbist va confessar espontàniament a la policia de Madrid que, el 2013, havia matat Montse Méndez i que s’havia desfet del cadàver.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia