Successos

tribunals

judici per atropellament

Jutgen l’acusat d’un atropellament intencionat a Blanes

S’enfronta a 11 anys de presó per un intent d’assassinat

Els fets van tenir lloc a l’exterior d’un bar musical

L’Audiència de Girona serà el marc d’un judici contra un ciutadà originari del Brasil que va ser detingut per haver atropellat presumptament de manera intencionada un altre home amb qui poc abans havia tingut una disputa, a Blanes. Segons es recull en l’escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, els fets es remunten al 24 de novembre del 2007. Pels volts de les tres de la matinada, l’acusat, Franco Zefireli Dos Reis, estava en un bar musical juntament amb un altre home i dues dones. El processat, aleshores, hauria tingut una discussió amb un altre client, que en el seu cas era a l’interior de l’establiment amb un amic. La fiscalia assenyala que, com a conseqüència de la baralla, “es va produir un intercanvi de cops” entre Zefireli i la suposada víctima a fora del local, on van ser separats pel personal de seguretat del negoci.

El ministeri públic hi afegeix que després Zefireli es va posar al volant d’un vehicle, amb matrícula portuguesa. En el moment que va agafar el cotxe faltaven pocs minuts per a dos quarts de quatre de la matinada. Al seient del copilot hi anava l’altre home amb qui l’acusat era al bar quan va començar l’altercat i a la part posterior del turisme hi estaven assegudes les dues dones.

Zefireli es va dirigir amb l’automòbil fins al lloc on hi havia la víctima, que estava al mig d’un pas de vianants situat als voltants d’una discoteca del barri dels Pins de Blanes. Va conduir de manera sobtada fins a l’home perquè així no el veiés i, segons el fiscal, “va impactar voluntàriament contra ell”. “No va frenar en cap moment el cotxe, sinó que es va desplaçar uns vint metres amb la intenció de posar fi a la vida de la víctima”, relata el ministeri públic.

Arran de l’atropellament el vianant va patir un traumatisme cranioencefàlic i pèrdua del coneixement. Va requerir 152 dies per recuperar-se i li ha quedat, com a seqüela, un síndrome postcommocional de caràcter moderat. Per la seva banda, el processat va ingressar en presó provisional comunicada i sense fiança el 27 de juny del 2016 (va dictar l’ordre d’empresonament el jutjat d’instrucció número 4 de Blanes).

A l’investigat no li constaven antecedents penals a l’Estat espanyol. La fiscalia demana 11 anys de presó per a l’acusat com a presumpte autor d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa i la prohibició que s’acosti a menys de 500 metres de distància de la víctima durant un període de 19 anys. I, en matèria de responsabilitat civil, sol·licita que indemnitzi l’afectat amb 15.237 euros. El judici pel cas està assenyalat per al 15 de novembre a la secció quarta de l’Audiència.

LA DATA

24.11.07
Poc abans de dos quarts de quatre de la matinada es va produir el succés al barri dels Pins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia