Posen radars fixos entre Banyoles i Olot

El Servei Català de Trànsit està instal·lant aquests dies tres radars fixos a l'autovia A-26, entre Olot i Besalú, i un altre a la carretera C-66, entre Besalú i Banyoles. És el primer cop que es col·loquen radars fixos en aquests trams d'aquestes vies. A l'A-26, fins ara s'hi feien controls amb radars mòbils, principalment entre Sant Cosme (terme de Sant Joan les Fonts) i el pla de Politger (Sant Jaume de Llierca).

Els nous aparells de l'autovia estan situats a la baixada de Sant Cosme, en sentit Olot; a la recta del pla de Politger, en sentit Besalú; i a un centenar de metres de la boca est del túnel d'Argelaguer, en sentit Olot. Pel que fa al de la carretera C-66, està situat a la part superior dels revolts de Fares (terme de Sant Ferriol), en sentit Olot.

Aquests radars encara tardaran un temps a entrar en servei perquè, a banda de les qüestions tècniques pendents, cal que abans es col·loquin els preceptius senyals que avisen els conductors de la seva presència.

Un lloc de «curses»

Darrerament, a l'A-26 els Mossos d'Esquadra han enxampat alguns conductors que circulen a velocitats molt superiors als 100 km/h preceptius (a l'interior dels túnels són 80 km/h). El dia 23 de desembre va ser captat un BMW que corria a 195 km/h. El dia de Nadal, un radar mòbil va registrar els 188 km/h a què circulava un Audi i el dia 31 van detectar un Mercedes passant a 202 km/h per Begudà.

El Servei Català de Trànsit preveu que, en acabar el desplegament de radars d'aquest any, a les carreteres gironines hi hagi un total de 33 aparells, deu més dels que estaven anunciats inicialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.