Successos

Tribunals

Jutgen un exboxejador acusat d’abusos sexuals i agressió a la parella

El fiscal demana deu anys i nou mesos de presó per a l’acusat per uns fets ocorreguts a Sils

L’inculpat nega els fets i diu que la dona se’ls inventa

L’Audiència de Girona va jutjar ahir un exboxejador, Miguel Hernández Alcalde, que s’enfronta a una pena de deu anys i nou mesos de presó acusat d’apallissar la seva parella i abusar-ne sexualment. La fiscalia l’acusa de dos delictes de maltractament en l’àmbit de la violència domèstica, un delicte d’abús sexual amb penetració i un altre d’amenaces. Els fets que han arribat a judici es remunten als dies 24 i 25 d’abril del 2013. Segons l’acusació pública, la parella feia poc temps que sortia però ja vivien plegats. Sosté que la tarda del 24 d’abril hi va haver una primera disputa en el transcurs de la qual l’home va mossegar l’orella a la denunciant. Ja a la nit, indica el fiscal, quan van arribar a casa la va coaccionar per mantenir relacions sexuals i, després, la va subjectar amb força pel coll i li va clavar una pallissa a cops de puny i amb un ganivet. Després de clavar-li la pallissa, exposa la fiscalia, la va amenaçar ja l’endemà al matí i li va dir que si deia alguna cosa faria mal a les seves filles i als seus nets. “Així que em vaig maquillar per tapar les ferides i vam sortir al carrer per anar a fer unes gestions”, va dir la dona.

L’acusat, que segons va explicar la seva advocada al judici va ser boxejador professional durant catorze anys, va negar els fets. L’home va assegurar que la denunciant “menteix”. “Si li hagués donat un cop de puny li hauria deixat l’ull tancat”, va assegurar. El processat sosté que tot plegat és perquè ell no volia continuar la relació. “Era ella que venia a casa a buscar-me, jo no volia estar amb ella perquè bevia molt, però això ella no ho diu”, va lamentar.

LA XIFRA

6.350
euros
d’indemnització demana el fiscal que l’acusat pagui a la denunciant.

LA DATA

24.04.13
van passar
els fets que ahir es van jutjar a l’Audiència de Girona

Absolució o atenuants per depressió

La defensa de l’exboxejador demana l’absolució de l’acusat. Com a alternativa, si el declaren culpable, al·lega dues circumstàncies atenuants. D’una banda, un trastorn d’alteració psíquica provocat per depressió i pel deteriorament cognitiu generat arran dels anys de boxa i el consum de tòxics i, de l’altra, una atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat quatre anys i mig a arribar a judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia