Successos

municipal

trànsit

Canet posa càmeres als semàfors per multar conductors infractors

L’Ajuntament actua davant els accidents i les infraccions constants dels vehicles que no fan cas dels senyals en vermell de l’N-II

Es mantindrà un període de prova fins al gener, en què es començarà a multar amb 200 euros

Els conductors que no vulguin aturar-se als semàfors en vermell que hi ha a l’N-II a l’altura de Canet ho tindran més difícil a partir d’aquest gener. L’Ajuntament ha començat a instal·lar finalment als senyals lumínics que hi ha tant davant l’estació de tren com davant la riera de Sant Domènec i la comissaria de la policia local un sistema conegut com a “ foto rojo”. Es tracta d’un dispositiu que s’activa només quan el vehicle fa cas omís del semàfor en vermell i que l’enregistra tant fotogràficament com en vídeo. Al mateix temps, la càmera farà una lectura constant de tots els cotxes que circulen per aquesta via i detectarà aquelles matrícules que puguin constar en alguna base de dades policial per algun tipus de delicte o infracció. El sistema s’està acabant d’instal·lar aquests dies i es mantindrà en període de prova fins a l’1 de gener, en què ja es començarà a multar els conductors que no respectin els semàfors en vermell. La infracció suposa, segons el codi de circulació, una multa de 200 euros i la retirada de quatre punts del carnet de conduir.

L’alcaldessa i responsable de Seguretat Ciutadana, Blanca Arbell (ERC), explica que la mesura arriba com a resposta als tres accidents que hi ha hagut aquest any en aquest tram de la carretera N-II en els quals s’han vist implicats vianants. “Hi ha massa conductors que no respecten els senyals en vermell i ens hem vist obligats a actuar perquè no volem lamentar més accidents com els que hi ha hagut fins ara”, assegura Arbell, i hi afegeix que els dispositius també serviran per determinar el flux de cotxes que passen diàriament per la carretera i ajudaran a la recerca i captura de vehicles sospitosos, com ja passa en altres municipis que disposen de càmeres d’aquest tipus. “Anirem implementant els punts amb control de càmeres en funció dels resultats d’aquesta primera experiència”, avança l’alcaldessa, que recorda que els dispositius estaran situats a tots dos sentits de la marxa. “Hi havia la intenció d’instal·lar el sistema fa mesos, però hem hagut d’esperar a la incorporació del nou cap de la policia local perquè se’n fes càrrec”, diu Blanca Arbell, que recorda que l’Ajuntament també ha disposat d’una subvenció de la Diputació que ha significat una rebaixa significativa en l’aportació municipal en el nou servei.

LA FRASE

Hi ha massa conductors que no respecten els senyals en vermell i hem hagut d’actuar
Blanca Arbell (ERC)
alcaldessa i responsable de seguretat ciutadana de canet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia