Successos

Successos

Catorze mesos de presó per a l’agressor dels Mossos

L’han condemnat per atemptat, té pendent un judici per resistència i se l’investiga per tinença d’armes

El veí de Figueres, Manuel Cortés Corredera, àlies El Polini, que dissabte va protagonitzar un altercat amb els Mossos al barri gitano de Figueres, ja ha estat condemnat a 14 mesos de presó per un delicte d’atemptat i a una multa per lesions lleus.

En el judici ràpid que es va celebrar dilluns, Cortés va acceptar la pena que li va proposava el fiscal, de manera que va quedar en sentència ferma a 14 mesos de presó. L’endemà, dimarts, Cortés va tornar a ser citat per ser sotmès a un altre judici ràpid, aquest cop per un delicte de resistència a l’autoritat, per haver-se resistit a la detenció quan els Mossos el van anar a arrestar a l’hospital de Figueres, on havia anat a curar-se les ferides que s’havia fet en una baralla amb els seus familiars. Però dimarts, assistit per la lletrada Natàlia Frigola, Cortés Corredera no es va voler conformar a ser condemnat a la pena de 9 mesos de presó que proposava la fiscalia i, per tant, el cas va passar a ordinari i el judici se celebrarà més endavant. A part d’aquests dos judicis, El Polini, encara està essent investigat en el marc d’unes altres diligències que van obrir els Mossos per suposada tinença il·lícita d’armes arran de la troballa, el mateix dissabte, d’unes catanes a dins de la seva furgoneta. Unes catanes que ara s’estan inspeccionant per resoldre si poden ser considerades o no un instrument perillós. La defensa de Cortés intentarà evitar l’entrada a la presó (la pena de 14 mesos seria d’obligat compliment) de l’home basant-se en els seus problemes de drogodependència i la necessitat de medicació contínua.

El fets pels quals el veí de Figueres ha acabat jutjat dos cops es remunten a dissabte passat pels volts de les 4 de la tarda. L’agressió als dos policies, que van rebre ferides lleus, va tenir lloc dissabte a la tarda. El 112 va rebre una trucada alertant que hi havia una baralla familiar al carrer Doctor Fleming, al barri del Bon Pastor de Figueres. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra va anar fins al lloc per intentar posar pau. Quan van arribar, van comprovar com l’instigador de la trifulga era un vell conegut de la policia: Manuel Cortés, El Polini. Segons la versió policial, quan va veure els agents, s’hi va encarar, els va amenaçar i els va agredir. A un li va intentar estirar l’emissora portàtil i li va causar una contusió al pòmul. A l’altre li va donar una puntada de peu. Després, aprofitant l’enrenou –perquè la baralla havia atret més veïns del barri– l’agressor va fugir i se’n va anar cap a l’hospital de Figueres. Un cop localitzat a l’hospital, El Polini no els ho va posar fàcil, als mossos, per arrestar-lo i es va resistir tant com va poder. Per això se li va imputar un delicte de resistència, que el jutjat va tractar en una causa a part. Després de la detenció i de l’atenció mèdica a l’hospital, Manuel Cortés va passar la nit de dissabte a la comissaria dels Mossos, l’endemà va declarar al jutjat de guàrdia i va quedar lliure. I dilluns va començar la tanda de judicis ràpids.

LA DATA

18.11.17
Una trifulga
al barri gitano de Figueres va acabar amb una agressió als mossos i un home detingut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia