Un home condueix 26 quilòmetres en sentit contrari entre Vidreres i Platja d'Aro

Els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor, que quadruplicava el màxim permès d'alcoholèmia

Dimarts pels volts de les onze de la nit, la centraleta dels Mossos va rebre diverses trucades en què els alertaven que hi havia un cotxe que anava en sentit contrari per la carretera C-35 (Vidreres-Llagostera) cap a Platja d'Aro. Unes quantes patrulles van anar fins a aquesta autovia per intentar localitzar aquest cotxe i al cap d'una estona el van veure a la C-65, a Santa Cristina d'Aro. Uns agents van fer senyals acústics i lluminosos perquè el cotxe s'aturés, però el conductor no els va fer ni cas. Va esquivar el vehicle policial, amb el qual va estar a punt de xocar, i va continuar la seva marxa per la C-31, sempre contra direcció. La patrulla va reaccionar i va començar a perseguir el turisme, en el sentit correcte, i tots dos cotxes van circular de forma paral·lela. Els agents van continuar alertant el conductor perquè s'aturés. Li van fer més senyals acústics i lluminosos i també li van demanar per l'altaveu que parés. Durant aquest trajecte, quatre cotxes van haver d'esquivar el vehicle per no xocar frontalment i per sort no va haver-hi cap accident. Finalment, els policies es van interposar al mig del camí del conductor i van aconseguir aturar-lo. L'home va ser detingut per un delicte contra la seguretat viària perquè conduïa temeràriament. En total, havia circulat uns 26 quilòmetres en sentit contrari.

Un cop a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, el conductor va ser sotmès a la prova d'alcoholèmia i va marcar 0,96 mg/l –el màxim permès és 0,25 mg/l–. Arran d'això, la policia també li va imputar un delicte per conducció sota els efectes de l'alcohol. Pel que fa a la prova de detecció de drogues, el resultat va ser negatiu. L'acusat va passar ahir a disposició judicial i va quedar en llibertat en espera que avui se celebri el judici ràpid. L'home, que viu a Premià de Dalt, va assegurar que dimarts a la nit va sortir de Vidreres, on té un terreny, per anar cap a casa. Com que la sortida del municipi, segons ell, està mal senyalitzada, es va equivocar de sentit i va anar cap a Platja d'Aro pels carrils equivocats. Un cop dins de la carretera, no va saber com sortir-ne i va continuar fins que la policia el va aturar. Segons ha explicat l'advocat defensor, el conductor no va passar gairebé mai dels vuitanta quilòmetres per hora.

Un altre conductor begut

Diumenge passat, els Mossos també van detenir a Santa Cristina d'Aro un conductor begut i temerari. Els fets van passar a les set del matí quan la policia estava fent un control d'alcoholèmia a la sortida de Platja d'Aro. Un cotxe amb quatre ocupants va saltar el dispositiu i va estar a punt d'atropellar un dels agents. El vehicle va continuar cap a l'interior de Castell d'Aro a gran velocitat i va estar a punt de provocar algun accident fins que va ser aturat a Santa Cristina d'Aro. El conductor, de 21 anys i veí de Girona, va donar positiu a la prova d'alcoholèmia –0,85 mg/l– i a més tenia retirat el permís de conduir per ordre d'un jutjat de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.