Successos

estats units

atemptat

Almenys quatre ferits en un atemptat fallit al cor de Nova York

El presumpte autor dels fets, Akayed Ullah, de 27 anys, ha resultat ferit de consideració i es troba en un hospital sota custòdia policial

L’home portava adossat al cos almenys un cinturó d’explosius

S’investiga el mòbil gihadista

El presumpte responsable de l’atemptat fallit registrat aquest dilluns a Nova York ha estat identificat com Akayed Ullah, de 27 anys, segons han informat les autoritats en una roda de premsa. En l’atemptat han resultat ferides quatre persones, entre ells el suposat autor de l’atac, que és el que està més greu, amb cremades a les mans i l’abdomen.

Les autoritats de la ciutat no han donat més detalls sobre el sospitós, que alguns mitjans locals afirmen que és originari de Bangladesh. Tampoc han confirmat les versions que apunten a que el detingut ha fet proclames a favor d’Estat Islàmic en el moment de l’atac..

Per la seva banda, l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha confirmat que des del primer moment les autoritats policials estan tractant els fets com un intent d’atemptat terrorista. “L’individu no ha tingut èxit en el seu propòsit”, ha dit l’alcalde, que ha insistit que no existeixen altres amenaces a la ciutat.

El cap de la Policia de la ciutat, James O’Neill, ha afegit que el detingut “ha fet detonar volgudament” l’artefacte explosiu que portava adossat al cos amb l’objectiu de cometre un atemptat. Afortunadament, les altres tres persones ferides (a més del detingut) només han patit lesions menors causades per la detonació, com mal de cap i d’orella.

L’explosió s’ha registrat a la terminal d’autobusos de l’Autoritat del Port de Nova York i Nova Jersey, un punt de la ciutat que a l’hora de la deflagració (07:45, hora local) té una gran afluència pel desplaçament massiu de persones cap al seu lloc de feina.

L’artefacte ha explotat en un túnel que connecta la terminal d’autobusos amb les estacions del metro de la plaça de Times Square.

El servei del metro ha patit alteracions , però poc a poc s’ha anat recuperant la normalitat, i dues hores després dels fets només quedaven per funcionar dues línies que creuen Manhattan d’est a oest.

“Han estat dues explosions seguides”, ha afirmat Francisco Ramírez, un usuari, en declaracions a la CNN. “Ha sonat com si vinguessin del metro”, ha precisat. La portaveu de la Casa Blanca, Sara Huckabee, ha explicat que el president del país, Donald Trump, ha estat informat sobre l’atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.