Successos

El temporal emplena de biomassa part del port pesquer de Palamós

El temporal de mar, associat a la ciclogènesi que va fregar ahir la Costa Brava, va arrossegar tones de biomassa del port comercial a l’interior del port pesquer i també en gran part de la platja, al sector de Front al Mar, davant l’estenedor de xarxes. Les fortes onades, combinades amb cops de vent que van superar els 25 quilòmetres per hora, van arrossegar al llarg de primera hora del matí els tres contenidors que, situats sobre l’escullera al port comercial, serveixen per protegir la biomassa que s’hi emmagatzema per carregar-la als vaixells precisament del forts cops de mar.

Sense els contenidors, grans porcions de biomassa van ser arrossegades per la força de les onades, que van arribar a tenir fins a quatre metres d’alçada. Ahir a la tarda, equips tècnics dels consignataris del port retiraven la biomassa que hi havia sobre les esculleres dels pescadors. Ara caldrà avaluar com i de quina manera es pot retirar la gran quantitat de biomassa que hi ha acumulada i surant en la superfície. A Palamós, els Bombers de la Generalitat i la policia local van haver d’actuar a la plaça dels Països Catalans tallant una branca trencada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.