Successos

policial

detenció per estafa

Estafes de gamma alta

Enganya un empresari cerdà, fent-li creure que és gestor i policia judicial, i un joier que va deixar que s’endugués 3.000 euros en joies

L’estafador feia servir deu noms diferents

L’estafador de la Cerdanya feia servir una desena d’identitats diferents

Llogava habitacions de luxe, oficines d’alt nivell, cotxes de gamma alta, joies de molts quirats... Tot plegat, una estafa monumental. Els Mossos han detingut un home amb un gran currículum d’estafes, reclamat per tres jutjats, després de protagonitzar diverses estafes a la comarca de la Cerdanya.

L’estafador, a principis de setembre, va adoptar la identitat d’un gestor d’inversions; va contactar amb un empresari de la Cerdanya i li va oferir els seus serveis per llogar una propietat de luxe i gestionar-li altres inversions. Per acabar de tenir la confiança de l’empresari, li va assegurar que era policia judicial d’un cos de l’Estat espanyol i que això li donava moltes facilitats per fer inversions i negocis fora de Catalunya. Amb aquest estratagema, va aconseguir que l’empresari li agafés confiança i li encarregués la gestió de diverses habitacions de luxe de lloguer en una casa rural de la Cerdanya. I, a més a més, l’empresari li va donar 10.000 euros per a una suposada inversió i fins i tot les seves dades personals.

A finals de novembre, el gestor va desaparèixer sense pagar al propietari els 3.500 euros que havia recaptat amb els lloguers de les habitacions i tampoc li va passar comptes de les inversions que havia fet amb els seus diners. Per acabar-ho d’adobar, el propietari va començar a rebre requeriments per compres fetes amb unes targetes de crèdit que l’estafador havia donat d’alta a nom de l’empresari, aprofitant l’avinentesa que li havia facilitat les dades personals.

Quan va haver vist que havia estat víctima d’una gran estafa, l’empresari va presentar denúncia als Mossos. Quan els agents van recopilar les dades de l’estafador, no van tardar gaire a relacionar-lo amb l’home que ja feia uns mesos havia estafat uns 3.000 euros a una joieria del centre de Puigcerdà que van ser prou il·lusos per deixar que s’emportés un rellotge i joies per valor de 3.000 euros confiant en la seva paraula que ja els faria una transferència, que evidentment mai va arribar. Després de l’estafa a la joieria, els Mossos van advertir les altres joieries de Puigcerdà que no es refiessin si els venia un client que aparentava molta solvència i deia que ja pagaria amb transferència.

Els Mossos van identificar l’estafador com un home ja conegut en el món policial que havia fet servir almenys una desena d’identitats diferents per fer les estafes.

Seguint-li la pista, van saber que l’estafador dels deu noms s’havia traslladat a Barcelona i havia llogat un despatx en un conegut edifici d’oficines de luxe, i que feia servir vehicles de gamma alta. I que, és clar, tot ho havia adquirit a base de transferències que mai es feien efectives. El dia 5 de desembre els Mossos d’investigació de la Cerdanya van anar a Barcelona a detenir l’estafador, que a més a més tenia pendents tres ordres de detenció i ingrés a la presó de diferents jutjats de Catalunya, tots per delictes d’estafa.

Durant l’actuació policial, van recuperar part de les peces adquirides a la joieria i una credencial falsa de la Guàrdia Civil. El detingut va passar el mateix dia a disposició judicial i va ser empresonat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia