Condemnen a 16 mesos de presó i a 4 anys sense carnet el conductor que va fer 26 km contra direcció

El conductor que dimarts a la nit va fer 26 quilòmetres circulant contra direcció entre Vidreres i Platja d'Aro va acceptar ahir una pena de 16 mesos de presó, 4 anys de retirada de carnet i una multa de 1.200 euros.

Ahir es va celebrar el judici ràpid a Sant Feliu de Guíxols i el fiscal i l'advocat defensor van pactar aquesta condemna. En un primer moment, el ministeri públic demanava 2 anys de presó, 6 anys de retirada del carnet i una multa de 1.800 euros. L'home, que va donar positiu en el control d'alcoholèmia, no va tenir cap més remei que reconèixer els fets i va ser condemnat per un delicte contra la seguretat del trànsit amb risc per a les persones. El condemnat va tornar a explicar ahir que s'havia despistat d'entrada a la variant de Vidreres i que no recordava exactament què havia passat.

La ruta contra direcció de l'home va començar dimarts pels volts de les onze de la nit a la carretera C-35 (Vidreres-Llagostera). L'home havia estat unes hores a Vidreres, on té una propietat, i a la nit va decidir tornar cap a Premià de Dalt (Maresme), on viu. Segons la seva versió, la sortida de Vidreres està molt mal senyalitzada i és per això que es va equivocar de direcció. En lloc d'anar cap a Barcelona va dirigir-se cap a Platja d'Aro, però en sentit contrari, i després no sabia sortir de la carretera. Els Mossos van ser alertats per diversos conductors que es van trobar el cotxe de cara i que van haver d'esquivar-lo. Una patrulla de Trànsit va veure el turisme a la C-65, a Santa Cristina d'Aro, i li va fer senyals acústics i lluminosos perquè s'aturés. El conductor en va fer cas omís, va esquivar el cotxe policial i va continuar en el sentit contrari cap a Platja d'Aro a través de la carretera C-31. Els Mossos van perseguir el turisme, en el sentit correcte, i tots dos van circular de forma paral·lela. Els policies van continuar insistint a l'home que parés, però no hi havia manera. Al final, un dels cotxes policials es va interposar al mig del camí del conductor i van aconseguir aturar-lo.

L'home, de 48 anys, que havia conduït 26 quilòmetres en sentit contrari, va ser detingut per conducció temerària. Un cop a comissaria, va ser sotmès a la prova d'alcoholèmia i va marcar 0,96 mg/l, una taxa que gairebé quadruplicava el màxim permès, que és 0,25 mg/l. Per aquesta situació, li van imputar un delicte de conducció sota els efectes de l'alcohol.

Diumenge, els Mossos van detenir a Santa Cristina d'Aro un conductor begut que no es va aturar en un control d'alcoholèmia i que tenia el carnet retirat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.