Successos

successos

violència de gènere

L’acusat de calar foc al pis ho va atribuir a un curtcircuit

Els fets van tenir lloc a Salt

La víctima diu que el detingut va encendre un matalàs i no la va ajudar a sortir de l’habitació

La va auxiliar un home que no va aconseguir identificar pel fum i les flames

L’Audiència de Girona va ser ahir el marc de la primera sessió del judici contra un veí de Salt, Nabil ben Mbarek, acusat d’haver intentat posar fi a la vida de la seva dona calant foc al pis on vivien. A petició de l’advocat Joan Pere Zapata, que exerceix la defensa del detingut, aquest darrer serà finalment l’últim a declarar (la vista continua avui i demà). El cas pel qual se l’investiga es remunta a l’1 de gener del 2016. L’aleshores esposa de Ben Mbarek va relatar ahir que, després que un home que no va poder identificar pel fum l’ajudés a sortir de l’habitació en flames, el seu marit li va demanar que digués que l’incendi s’havia produït per un curtcircuit amb l’objectiu d’exculpar-lo.

A preguntes del fiscal Enrique Barata, la noia va explicar que en aquella època feia “un any i escaig” que estaven casats i ella estava embarassada de set mesos. Va afegir que a les deu de la nit del 31 de desembre del 2015, l’acusat va arribar al domicili “cridant, com de costum”: “Venia enfadat. Em va empènyer, em va agafar pels cabells, em va llençar contra la paret i el menjar que jo havia preparat per sopar el va tirar a les escombraries i va marxar.”

Va tornar al pis l’endemà al migdia. La presumpta víctima va afirmar que quan l’home es va adonar que ella havia agafat la cartilla mèdica de seguiment de l’embaràs amb el propòsit de marxar de casa, li va començar a donar cops de puny i puntades de peu. “Vaig entrar en una habitació i em vaig posar en un racó, on em va tirar un armari a sobre. El moble em va caure al damunt d’una cama i no em podia moure. Després va començar a col·locar roba sobre el moble, va portar un matalàs i hi va calar foc. Jo demanava socors, però ell va marxar i no va tornar. Al cap d’uns minuts, un home alt em va ajudar a sortir.”

Com que l’habitació estava plena de fum i foc, la jove no va poder veure qui la va auxiliar, si bé està convençuda que no va ser el seu marit. El veí del davant va manifestar que ell va entrar al pis, on l’acusat li va dir que estava buscant la seva dona. Aquest testimoni desconeix qui va treure a fora la noia perquè Mbarek li va demanar que li portés aigua i una llanterna. El declarant va marxar a buscar-ho a casa seva i, quan va tornar, la víctima ja era a l’exterior de l’habitatge. Un agent de la Policia Municipal de Salt va veure llavors la jove asseguda en unes escales, angoixada i amb la pell i la roba bruta i ennegrida. I just un altre membre del cos de seguretat local va exposar que l’acusat repetia que l’incendi hauria començat per “un curtcircuit a la cuina”.

Mbarek està en presó provisional des del 3 de gener de l’any passat. El fiscal l’acusa d’intent d’assassinat i temptativa d’avortament amb un agreujant de parentiu, a més d’un delicte d’incendi, dos de maltractament i un altre de maltractament habitual. Demana 34 anys i 11 mesos de presó, que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la dona durant 15 anys i que se li retiri per 5 anys la pàtria potestat del fill que van tenir en comú. I, en matèria de responsabilitat civil, el fiscal vol que indemnitzi la víctima amb 10.000 euros. El judici continuarà avui a la secció quarta de l’Audiència de Girona.

LA DATA

01.01.16
L’incendi intencionat es va registrar en uns baixos d’un bloc del carrer Torras i Bages de Salt.

LES XIFRES

10.000
euros és la quantitat econòmica amb què el ministeri públic sol·licita que l’acusat indemnitzi la víctima.
34
anys i 11 mesos de presó demana el fiscal per a l’investigat, que va ser arrestat l’1 de gener del 2016.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia