Successos

Successos

Arresten a les Preses quatre lladres experts en l’engalipada de la taca

Els Mossos els buscaven des del gener i els atribueixen desenes de robatoris a ancians que aborden a la sortida del banc i també saquejos a pisos

Els Mossos van interceptar, dilluns de la setmana passada, 11 de desembre, a les Preses, tres dones i un home que buscaven des del mes de gener, sospitosos d’haver perpetrat una desena de robatoris amb el sistema de la taca i catorze saquejos en cases a tot Catalunya. El mateix dia van detenir al Prat de Llobregat una dona també relacionada amb els robatoris. Els cinc detinguts, que tenen entre 20 i 61 anys, són de nacionalitat xilena i tres d’ells van ingressar a la presó per ordre del jutjat de Ripoll.

Els Mossos es van posar sobre la petja d’aquesta banda de lladres el 25 de gener, quan dues dones i un home van robar 800 euros a una dona gran de Ripoll a la qual van abordar quan sortia del banc i li van fer el truc de la taca. Aquest llegendari mètode consisteix a acostar-se a la víctima i tirar-li per damunt un líquid viscós i pestilent i dir-li que li ha caigut des d’algun pis o finestra i oferir-se amablement a netejar-li la brutícia. Aprofiten aquesta operació de neteja per agafar-li els diners. Són prou hàbils per triar gent gran i coincidint amb la data que cobren les pensions i que acostumen a retirar quantitats un xic elevades. Els Mossos van comprovar que els lladres eren un grup organitzat i polivalent (feien la taca, saquejaven cases i atracaments) que operava arreu del territori de Catalunya. Els lladres eren residents a l’Hospitalet de Llobregat i el Prat, i es traslladaven en cotxes de lloguer per moure’s cap a punts de tot Catalunya on decidien perpetrar els seus robatoris.

Segons els Mossos, els detinguts se’ls relaciona amb catorze robatoris amb força a l’interior de domicilis comesos durant els mesos de gener, febrer, març i desembre, a les comarques del Montsià, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, el Tarragonès, el Vallès Oriental i el Garraf. En tots els casos el seu principal objectiu eren els aparells electrònics i joies.

També se’ls considera autors de vuit furts pel mètode de la taca comesos durant els mesos de gener, febrer, abril, novembre i desembre a les comarques del Ripollès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Maresme, i en què van sostreure més de 7.500 euros. A més, en dues ocasions, el 31 de gener a Sant Carles de la Ràpita i l’1 de desembre a Barcelona, van utilitzar la violència per assegurar-se l’èxit en el furt. En aquests dos casos van aconseguir sostreure 8.200 euros.Els Mossos encara no donen per tancada la investigació i busquen altres possibles implicats en els robatoris.

LA DATA

25.01.17
Van robar
800 euros a una dona gran de Ripoll fent-li el truc de la taca.

LA DATA

11.12.17
Els Mossos
van interceptar quatre membres de la banda quan anaven en cotxe cap a les Preses.

LA XIFRA

15.700
euros
van robar en la desena de robatoris perpetrats contra persones grans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia