Successos

Successos

S’evadeix la sospitosa de la mort de la noia trobada dins d’un bidó a Lloret

La tarotista va ser extradida des de l’Argentina però l’Audiència la va deixar en llibertat amb fiança i ara el jutjat no la troba i dicta ordre de recerca

El jutjat d’instrucció número 4 de Blanes ha dictat una ordre de recerca, detenció i entrega contra Norma Beatriz Kuike, la tarotista sospitosa d’assassinar Ana María Martos (desapareguda el gener del 2004 a Sant Feliu de Llobregat) i ordenar ocultar el cos ficant-lo dins d’un bidó ple de ciment i enterrant-lo en una parcel·la de Lloret de Mar. La policia va trobar el cadàver nou anys després, el juny del 2013, i la investigació va apuntar cap a Kuike, que aleshores estava a l’Argentina. El jutjat va sol·licitar l’extradició i, finalment, va passar a disposició judicial el 16 de gener del 2015. El jutjat instructor va ordenar l’ingrés a presó però el 9 de febrer l’Audiència de Girona va fixar una fiança de 10.000 euros i Kuike va sortir en llibertat. Tot i que al principi la sospitosa va complir les compareixences periòdiques al jutjat, ho va deixar de fer. Per això, el jutjat l’ha declarat en rebel·lia i ha dictat l’orde per detenir-la.

La víctima, Ana María Martos, va ser trobada, a partir d’unes trucades anònimes realitzades des de l’Argentina, enterrada en un bidó ple de ciment en una parcel·la de Lloret de Mar el juny del 2013 i la policia va detenir Norma Beatriz Kuike al seu país d’origen, l’Argentina, pocs dies després, el 14 de juny. No la van extradir fins al gener del 2015. Amb relació al cas, també van detenir un veí de Lloret de Mar, Josep Maria Tarragüell, que era el propietari de la parcel·la on va ser enterrada la víctima i que també està en llibertat però en el seu cas localitzat.

El gener del 2016 el fiscal va imputar assassinat als dos sospitosos. Segons el relat de la fiscalia, els dos es van posar d’acord per matar la víctima i, cap al 20 de gener del 2004, van portar Ana María Martos fins a casa d’ell, al carrer Nicaragua d’una urbanització de Lloret de Mar. “Quan es trobaven a l’interior del garatge de l’immoble, actuant de previ i comú acord, amb intenció de posar fi a la vida d’Ana María Martos, van llançar un atac contra ella en el marc del qual li van donar mort”, recollia el relat del fiscal.

L’acusació pública hi afegia que l’agressió va ser inesperada i la dona no es va poder defensar. També apuntava que la zona del cos atacada així com l’arma usada eren idònies per causar la mort de Martos.

Després de matar-la, exposava el fiscal, el veí seguint les instruccions de Kuike va embolicar el cadàver de la víctima, la va ficar dins d’un bidó, el va omplir de ciment i, finalment, el va enterrar en una parcel·la de la seva propietat a la urbanització Lloret Residencial.

La versió de Kuike indica que quan estava a la casa de Lloret va anar al lavabo i, quan va tornar a baixar al garatge, va veure que Martos s’havia clavat una xeringa al pit. Llavors, li va entrar el pànic i va marxar d’allà. Tarragüell només admet que va ficar la noia al bidó i la va enterrar per indicació de Kuike però nega cap relació amb la seva mort. El seu advocat, Carles Monguilod, es remet als resultats de l’autòpsia, que, pel temps transcorregut, no va poder determinar la causa de la mort de Martos, de manera que no es pot certificar que existeixi el delicte d’assassinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia