Successos

tribunals

judici per tràfic de drogues

Un clan de la Font de la Pólvora afronta penes de presó

Comença un judici de tres dies contra cinc acusats d’haver traficat amb cocaïna, haixix, heroïna i marihuana, a Girona

La policia els va comissar pistoles, joies, diners en efectiu i objectes de valor

L’Audiència de Girona serà escenari, avui, d’un judici maratonià de tres dies contra un clan familiar del barri de la Font de la Pólvora, de Girona a qui la policia va enxampar traficant amb gran quantitat de droga. A més, se’ls hi va comissar pistoles, joies, diners en efectiu i diversos objectes de valor. La fiscalia sol·licita per cada un d’ells una pena de cinc anys de presó i que paguin una multa de 20.000 euros. Se’ls acusa d’haver comès un delicte contra la salut pública. Els cinc encausats van ser detinguts en una macro-operació policial que els Mossos d’Esquadra van dur a terme fa tres anys al barri. Després del seu arrest, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs. Ara el cas arriba finalment a judici.

Els fets es remunten a finals del 2012 i principis de 2013, quan la policia catalana va iniciar una investigació i vigilància després de tenir coneixement que una de les acusades estava traficant amb heroïna a canvi de joies. L’epicentre de la investigació es va centrar al seu domicili, situat al carrer Mimosa de Girona, al barri de la Font de la Pólvora. La vigilància es va allargar fins a principis de 2014, quan els agents van ser testimonis, durant gairebé un any d’investigació, de desenes de transaccions amb cocaïna, haixix, heroïna i marihuana en diversos domicilis dels acusats tant al carrer Mimosa com la plaça Llimoners.

Desplegament policial

Tot plegat va desembocar en una gran operació policial que va tenir lloc el 12 de març de 2014. Una trentena de Mossos d’Esquadra van prendre l’artèria principal del barri, situat al sector est de la ciutat. El dispositiu va arrencar pels volts de les set del matí i es va allargar unes cinc hores. Armats amb metralletes i pistoles, protegits amb armilles antibales i cascos, i tapats amb bufs, els efectius van controlar l’entrada de dos edificis d’aquesta zona. Entre un bloc i l’altre, van escorcollar tres domicilis i van detenir cinc persones. Les mateixes que avui s’asseuen al banc dels acusats. A més, la policia va comissar bàscules de precisió, objectes i substàncies per fer tall i fer paperines de cocaïna i heroïna, tres pistoles, dos caixes de balins i 10 cartutxos detonadors. També dels domicilis es van localitzar aparells pel cultiu i el creixement de marihuana, ventiladors, fertilitzant, focus i transformadors, substàncies estupefaents de tota mena i milers d’euros en metàl·lic. El judici que comença avui és previst que s’allargui fins dijous.

LA DATA

12.03.14
És el dia
que els Mossos d’Esquadra van muntar la macrooperació que va acabar amb la seva detenció

LES XIFRES

5
anys
de presó sol·licita la fiscalia per un delicte contra la salut pública.
20.000
euros
demana el fiscal que paguin cada un dels acusats en concepte de multa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia