Successos

Ordre de cerca i detenció per a 18 dels esvalotadors de Lloret

Suspès el judici contra 20 sospitosos dels greus incidents de l’estiu del 2011 perquè només es presenten dos acusats

Han passat pràcticament set anys des dels greus disturbis ocorreguts a Lloret de Mar en què la policia va haver de carregar contra un grup nombrós de turistes que van provocar incidents aprofitant el desallotjament d’una discoteca. Malgrat haver passat el temps, el cas continua encallat. Ahir s’havia de fer el judici contra vint sospitosos que la policia va poder identificar i detenir. Tots ells són sospitosos d’haver comès diferents delictes, entre els quals, els d’atemptat contra l’autoritat, desordre públic i robatori amb força. S’enfronten a penes que ballen entre dos i sis anys de presó. Però ahir, pel jutjat penal número 3 de Girona, tan sols hi van passar dos dels vint acusats. La previsió ja no era prometedora, perquè s’esperava que n’hi anirien quatre, però al final la llista va ser encara més curta. Davant aquesta situació, la jutgessa no va tenir cap més remei que suspendre el judici. A més, va decretar una ordre de cerca i detenció contra els absents, dels quals setze ja estaven en rebel·lia. Tots són fugitius de la justícia, ja que ni tan sols se’ls han pogut notificar les acusacions o l’obertura de judici oral. Es dona la circumstància que tots els acusats són estrangers: de nacionalitats francesa, alemanya, noruega, holandesa, ucraïnesa i suïssa.

Possible pacte

Les parts van obrir ahir la possibilitat s’assolir un pacte de conformitat amb els dos acusats que sí que es van presentar ahir al judici. Tots dos s’enfronten a penes de sis anys de presó. Si s’arribés a un acord, se’ls podrien aplicar les atenuants de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a jutjar-se i una altra de reparació del dany pels diners per a la indemnització aportats.

L’advocat de la patronal Fecasarm, Joaquim Boadas, personada en el cas, va lamentar ahir que, després de tant temps i amb uns fets tan greus, no es pugui celebrar el judici perquè els acusats no han comparegut. A més, ressalta que els processats només han consignat fins al moment 21.000 euros per fer front a les indemnitzacions, que sumen més de 52.000 euros entre desperfectes, danys i lesions provocades als agents.

Impunitat davant la batalla campal del 2004

Els fets van ocórrer la matinada de l’11 d’agost del 2011 quan la policia va obligar a desallotjar les 1.800 persones que hi havia a la discoteca Colossos perquè no funcionava l’aire condicionat i hi havia casos de lipotímia. Els esvalotadors van aprofitar aquest moment per infiltrar-se entre la multitud i llançar objectes contra els agents i els seus vehicles, a banda d’incitar altres persones a fer el mateix. Els aldarulls van comportar danys al mobiliari urbà i desperfectes a màquines expenedores. L’Ajuntament de Lloret de Mar va fer tancar cautelarment la discoteca Colossos, focus on es van generar els aldarulls, per deficiències elèctriques. Després d’una inspecció al local, els tècnics del consistori van detectar irregularitats al sistema d’electricitat.

La matinada de l’11 d’agost del 2004 hi havia hagut un cas similar. Llavors hi va haver 14 detinguts en una batalla campal entre turistes i policies que també va acabar amb destrosses al mobiliari urbà. Només es va arribar a jutjar un dels detinguts, de nacionalitat espanyola, que va ser absolt. La resta dels arrestats –la majoria, italians, un jove francès, un belga i un de nacionalitat austríaca– van quedar impunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia