Successos

Tribunals

Crim per 50 euros

Demanen 21 anys de presó per als dos acusats d’assassinat per haver apallissat mortalment un jove a les portes d’una discoteca, a Girona

El judici contra els dos principals sospitosos del crim que va tenir lloc fa tot just dos anys fora de la discoteca Caribbean de Girona ja té data de judici. Taoufik el-Yassine i Mohamed Belhadi s’asseuran a finals de maig al banc dels acusats de l’Audiència de Girona. Davant seu hi serà un jurat popular que haurà de valorar entre el que diuen els advocats de la defensa, Joan Pere Zapata i Sergio Noguero, i el que sostenen la fiscalia i l’acusació particular, que demanen 21 anys de presó i 7 anys de llibertat vigilada per a cadascun dels dos acusats per un delicte d’assassinat. El mòbil del crim, un deute de tan sols 50 euros.

El deutor, ni tan sols acusat

Els fets es van gestar el 31 de gener del 2016, pels volts de les tres de la matinada dins de la discoteca Caribbean. La víctima, Mounaim Dodour, va anar a buscar un noi per reclamar-li que li tornés uns diners. Però aquest no li va fer cas. És per això que un parell d’hores més tard, hi va insistir. Llavors el deutor estava acompanyat d’un seu amic, Taoufik el-Yassine, i van començar una discussió. La picabaralla va continuar a l’exterior, on la situació es va anar complicant. Segons relata l’escrit del fiscal, Víctor Pillado, la víctima va fer un tall a la cara a El-Yassine i va fugir. Però no va anar gaire lluny, ja que un segon acusat, Mohamed Belhadi –conegut d’El-Yassine–, el va interceptar. En aquell moment, els dos acusats no van tenir miraments i van començar a apallissar Dodour fins a acorralar-lo al costat d’un mur. Allà, segons el fiscal, van continuar donant-li cops, sobretot al cap. La fiscalia sosté que els acusats van actuar “amb la intenció de posar fi a la vida” de la víctima o “essent plenament conscients” que li podien causar la mort. Belhadi va deixar d’apallissar-lo, però El-Yassin, no, fins al punt que algunes persones van intentar frenar-lo. “Va haver de ser subjectat per diferents persones presents perquè finalitzés l’atac.”

Els cops van causar un traumatisme cranioencefàlic a Dodour. Tot i que el van traslladar immediatament a l’hospital Doctor Josep Trueta de Girona, no va poder superar les ferides i va morir tres dies després. L’autòpsia va revelar que Dodour va morir d’un traumatisme cranial a causa de forts cops rebuts a la zona parietal del cap, unes ferides que són compatibles amb una agressió amb cops de peu al cap contra la vorera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia