Successos

tribunals

judici per estafa

Tres anys de presó per a un prestador gironí per una estafa a una olotina

L’Audiència de Girona considera provat que se li va apropiar de dos immobles de forma il·legal

L’acusat manté la seva innocència i recorre al Suprem

Els magistrats de la secció quarta de l’Audiència de Girona han condemnat Pere Ventura Bosch, un conegut prestador gironí, a 3 anys de presó i a pagar 3.240 euros de multa per un delicte d’estafa agreujada i a indemnitzar la víctima, conjuntament amb l’empresa Societat Patrimonial Riuter SL, amb 7.636 euros més.

La sentència considera provat que Ventura es va aprofitar la situació de vulnerabilitat d’Anna Maria Guerra Zamudio per constituir dues hipoteques molt per sota del valor real dels dos immobles que la dona té al barri de Sant Miquel d’Olot i un dret preferent per fer-les efectives a favor seu com a contrapartida de l’aval que va fer a un nebot de la dona. L’empresa de Pere Ventura va prestar 15.000 euros al nebot després de la constitució dels avals. La sentència recull que la situació de vulnerabilitat cal atribuir-la a deficiències de capacitat produïdes per una patologia psiquiàtrica que patia la dona. Això i el seu baix nivell cultural li dificultaven, sempre segons la sentència, processar informació complexa i poc entenedora.

Així, la dona va signar dues escriptures hipotecant les seves finques per un suposat deute de 25.000 euros, quan només n’havien rebut 15.000. També va signar una opció de compra d’ambdues finques a favor de Pere Ventura, per tan sols 1.000 euros, que tampoc va rebre. Ventura també va obtenir uns poders per poder traspassar-se de forma unilateral les finques de Guerra.

L’afectada va perdre les seves finques, tot i haver retornat al prestador la totalitat del deute que havia contret més interessos.

La sentència dels magistrats declara també la nul·litat de les escriptures atorgades per la víctima de l’estafa i ordena retornar-li les finques i els diners pagats de més.

El representant de Pere Ventura, Joan Bonfill, ha insistit en la innocència del seu client i ha anunciat que ha presentat un recurs de cassació a la sentència al Tribunal Suprem. Ara, doncs, caldrà esperar la sentència definitiva.

LES XIFRES

3.240
euros
haurà de pagar el prestador a l’olotina a qui el jutge diu que ha estafat en concepte de multa.
2
propietats
immobiliàries té la dona d’Olot que ha estat objecte de l’estafa sentenciada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia