Successos

Tribunals

Llibertat per al monitor de Salt sospitós d’abusos

L’Audiència de Girona sosté que no hi ha prou indicis sòlids per mantenir-lo empresonat

No ha de pagar cap fiança i no li han imposat mesures cautelars

L’Audiència de Girona ha deixat en llibertat el monitor d’un gimnàs de Salt sospitós de presumptes abusos sexuals a alumnes. Narciso Pérez Fernández, veí de Girona, va ser detingut el 8 de gener passat pels Mossos d’Esquadra després que les primeres investigacions apuntessin que hauria abusat a les classes de nenes menors d’edat. L’arrestat va passar l’endemà a disposició del jutjat d’instrucció número 2 de Girona, que va ordenar presó provisional i sense fiança. Durant la compareixença Pérez va optar per respondre tan sols a les preguntes de la defensa i va negar els fets que se li atribueixen. La seva defensa va presentar un recurs per demanar la posada en llibertat. Un recurs que va ser defensat a la sala pel seu advocat, Sergio Noguero, a qui finalment han donat la raó.

La secció tercera de l’Audiència de Girona, en la interlocutòria, assegura que hi ha manca de motivació de la interlocutòria que va dictar el jutjat d’instrucció número 2 de Girona per mantenir empresonat el monitor de Salt.

No hi ha prou motius

Per una banda, defensa que, de la prova practicada fins al moment, l’únic indici que hi ha de testimonis de referència són els pares i mares que denuncien els fets a partir dels relats de les menors. A més, el tribunal també destaca que hi ha contraindicis. Sobretot un testimoni, que assegura en la seva declaració que mai havia vist cap tipus de comportament estrany en el monitor. A més, els alumnes i el monitor no es queden sols, sinó que els estiraments es fan conjuntament i en horaris en què hi sol haver fins i tot els pares. Així mateix, a la sala no hi ha racons per poder-se amagar i té una gran finestra que dona al carrer. D’altra banda, i des del punt de vista més tècnic, l’Audiència de Girona assegura que el sospitós té prou arrelament i no pot destruir proves, ja que ja s’ha practicat una entrada i escorcoll i s’ha pogut recollir tot el que es necessitava per a la investigació. Per tot plegat, ara l’alt tribunal gironí ha ordenat llibertat sense fiança i sense mesures cautelars per al monitor.

Els Mossos van acabar detenint Narciso Pérez Fernández després d’escoltar les declaracions de les menors i els seus pares, que diuen que l’home duia a terme els suposats abusos en la part final de les sessions. Segons aquestes declaracions, tot i que a vegades feia veure que ajudava o ensenyava les nenes a fer els estiraments, els hauria fet tocaments. Inicialment a l’atestat dels Mossos s’hi recollien els casos de quatre víctimes, d’entre sis i deu anys. Amb l’avenç de la investigació, però, el nombre ha pujat a almenys sis menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia