Successos

tribunals

judici per tinença d'armes

Jutjat per tinença d’armes sense permís, a Albons

La fiscalia, que inicialment demanava 8 anys de presó per a l’acusat, va acabar rebaixant la petició a un any i mig

L’home va explicar que n’era col·leccionista

“S’ha fet justícia.” Just a la sortida d’una vista celebrada ahir a l’Audiència de Girona, aquesta va ser la valoració de l’advocat d’un veí d’Albons jutjat per la tinença a casa seva de 31 armes, la majoria de les quals sense llicència ni els permisos necessaris. La fiscalia demanava al principi vuit anys de presó per al processat, si bé durant les conclusions finals va rebaixar de manera molt substancial la petició i va requerir que se li imposi un any i mig de presó per un delicte de dipòsit d’armes de guerra. L’acusació pública va fer aquesta variació després que l’home reconegués els fets i perquè, en la mateixa línia que el lletrat de la defensa, la fiscal va apreciar dos atenuants. Una d’aquestes circumstàncies és que l’acusat té un trastorn mental. I, en segon lloc, s’ha tingut en compte l’atenuant de dilacions indegudes pel temps transcorregut des que el 19 d’octubre del 2013 es va destapar el cas fins a la realització del judici.

L’home va admetre ahir que les armes que li va retirar la Guàrdia Civil eren seves. Al seu domicili els agents hi van localitzar una metralladora, subfusells, fusells de repetició, carrabines, revòlvers, pistoles semiautomàtiques, carregadors i més de 2.400 cartutxos. De les 31 armes que li van comissar, només tenia llicència per a cinc –dues escopetes de caça i tres rifles de caça major–. Les col·leccionava, malgrat que no disposava tampoc del llibre de col·leccionista. Vint-i-nou estaven en condicions per poder-les fer servir, les altres dues no per falta de peces, i cap de les 31 tenia eliminat el número de sèrie.

L’advocat Jordi Díaz Comas, que exerceix la defensa de l’acusat, va dir que el seu client tenia aquesta “fixació”: “El seu avi i el seu pare havien hagut d’anar a la guerra i, quan era petit, li havien regalat alguna arma. Amb els anys, ell va seguir col·leccionant-les juntament amb altres objectes relacionats amb la guerra, com ara cascs i retalls de diaris.” El lletrat va precisar que a l’home li agradava saber que les armes encara es podien disparar tot i que, exceptuant les de caça, la resta no les feia servir ni n’havia venut cap a ningú. En tenia diverses d’antigues, com per exemple de la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial. “Ell les guardava amb cura a casa i, fins i tot, hi posava cotó fluix per evitar que toquessin la paret. Estaven molt ben conservades i degudament tancades.”

La defensa va demanar als membres del tribunal que s’acabi suspenent la pena per al seu client, que no té antecedents. També sol·licitarà que es retornin a l’home aquelles armes per a les quals té documentació i que les altres s’exposin en un museu de la Guàrdia Civil o en dependències policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia