Successos

policial

immigració il·legal

Localitzen 8 immigrants ocults en un camió a Celrà

Els polissons diuen que van aprofitar un descuit del conductor a Itàlia per colar-se

Volien anar a l’Estat francès

El conductor d’una empresa de transport i logística situada al polígon industrial de Celrà va localitzar dimecres a la tarda, quan anava a descarregar la mercaderia que portava des d’Itàlia, vuit immigrants amagats entre la càrrega del camió. Segons han informat fonts de l’empresa i de la investigació, el transportista va quedar absolutament sorprès i va tornar a tancar la porta per alertar de manera immediata els responsables de la companyia i el telèfon d’emergències 112. Els Mossos d’Esquadra van acudir a les instal·lacions i, en detectar que es tractava de persones immigrants, les van traslladar fins a dependències de la Policía Nacional, a Girona, que és el cos que té competència en matèria d’estrangeria.

Viatge des d’Itàlia

El conductor d’aquesta empresa de transport i logística de Celrà va viatjar a Itàlia, va descarregar la mercaderia i va iniciar el viatge de tornada cap a les dues del migdia de dimarts passat, dia 13, des de Rovigo, a prop de Venècia. El transportista va fer diverses parades durant el trajecte, però en cap va obrir la caixa del camió. Els polissons van explicar a la policia que havien aprofitat un descuit del conductor i s’havien amagat entre els palets de la càrrega del camió amb la intenció de viatjar a França, però que, com que el transportista no havia obert la caixa, no havien pogut baixar.

Quatre tunisians, a l’AP-7

Ahir també va transcendir que el conductor d’un camió que procedia d’Itàlia i transportava matalassos a València va parar en una àrea de servei de l’AP-7 a les comarques gironines i va sentir sorolls al remolc, motiu pel qual va avisar els Mossos d’Esquadra, que en obrir el vehicles van localitzar quatre homes d’origen tunisià al seu interior. Els quatre immigrants tunisians van ser localitzats el 9 de febrer, cap a dos quarts de quatre de la tarda. Els Mossos van alertar la Policía Nacional, que és el cos competent en matèria d’estrangeria, i els quatre tunisians van ser traslladats a la Jonquera, on els van lliurar a la policia francesa en aplicació del conveni de readmissió d’immigrants indocumentats.

Segons fonts properes a la investigació, hi ha la possibilitat que els dos grups d’immigrants –vuit d’Eritrea i el Sudan i quatre més de Tunísia– localitzats haguessin accedit als camions a Ventimiglia i que haguessin tingut ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia