Successos

tribunals

judici per estafa

Penes de presó per haver estafat Media Markt

Jutgen vuit acusats d’haver-se endut desenes de productes electrònics de connivència amb una treballadora de l’establiment

Van pagar 160 euros per productes que valien 21.000 euros

Vuit acusats s’enfronten a penes de presó per haver estafat milers d’euros al centre comercial Media Markt de Girona. Tots ells ho van fer de connivència amb una treballadora de l’establiment. Els sospitosos passaven per caixa pagant preus irrisoris per càpsules de cafè, DVD o llibres, però realment s’enduien objectes de gran valor com televisors o ordinadors de gamma alta. Els acusats tan sols van arribar a pagar, en el seu conjunt, 160 euros, quan realment es van endur productes que en valien 21.000. Per a ells, el fiscal sol·licita una condemna d’entre dos i cinc anys de presó per un delicte d’estafa.

Els fets es remunten al 2 d’abril del 2014, quan una de les acusades va començar a treballar al centre comercial. Segons les conclusions del fiscal, un cop la dona va conèixer el mecanisme utilitzat per l’establiment per fer els cobraments, es va conxorxar amb els altres acusats. El primer dels acusats va passar per caixa deu vegades entre el 15 de maig i el 20 de juny del 2014. Es va endur productes per valor d’entre 30 i 1.400 euros, entre cafeteres, tauletes iPad, màquines de depilar, videojocs, memòries externes, quatre Samsung S5, tauletes, un portàtil Sony, una aspiradora i un ordinador portàtil de la marca Apple. Tot plegat té un valor de 8.600 euros, però en va pagar tan sols 45. Segons l’escrit del fiscal, la treballadora se situava en una de les caixes i escanejava tots els productes, però tan sols cobrava els productes més econòmics, i deixava de banda els més cars.

En dos mesos

I així fins a una trentena de vegades amb set suposats clients diferents. Totes les transaccions es van fer entre maig i juny del 2014, i es van fer servir per a ús personal dels presumptes estafadors. Gairebé tots els productes van ser recuperats. La policia va trobar una vintena d’objectes més que Media Markt no havia denunciat i no es pot determinar qui és l’autor de l’estafa. Els moviments van ser detectats per l’establiment i va avisar la Policia Municipal de Girona, que va enxampar in fraganti algunes d’aquestes estafes.

Per a l’extreballadora, el fiscal sol·licita una pena de cinc anys de presó i una multa de 3.000 euros. Per als altres acusats, entre dos i tres anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia