Successos

successos

El rescat del caiaquista, més difícil a Blanes

La mala mar complica la cerca del tripulant del bot, localitzat mar endins

La mala mar va obligar ahir a la tarda a reduir el nombre d’embarcacions que participen en les tasques de recerca del caiaquista de 58 anys desaparegut dissabte entre Blanes i Mataró. El cap de guàrdia dels bombers de la regió de Girona, Jordi Marquès, va explicar ahir que és probable que el mal temps dificulti els treballs i que la previsió és que en les pròximes hores els mitjans aeris centrin el dispositiu. Marquès va detallar que els diferents cossos de seguretat que participen en les tasques (Bombers de la Generalitat, Mossos, Guàrdia Civil, Salvament Marítim i Creu Roja) han estat resseguint l’itinerari que sospiten que hauria pogut fer l’home així com les zones on el podrien haver dut els corrents marins. A més, ha explicat que l’home duia un neoprè posat que el podria fer flotar.

El dispositiu format pels Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Salvament Marítim –que coordina la recerca– es va reprendre ahir al matí i, fins ara, no hi ha novetats sobre el caiaquista desaparegut dissabte.

El cap de guàrdia dels Bombers de Girona, Jordi Marquès, va explicar que a l’interior de l’embarcació del desaparegut s’hi van trobar les pertinences de l’home (entre les quals hi havia el telèfon mòbil) i que els consta que duia posat un neoprè. “Tenint en compte això i que possiblement també duia algun tipus d’armilla, hauria de surar”, va assenyalar. A més, ha detallat que el caiac amb el qual navegava era “molt lleuger”, una característica que dificultaria tornar-hi a pujar en cas de caiguda.

El caiac, trobat a cinc milles de Malgrat

El caiac amb el qual viatjava el tripulant, que va sortir de Mataró dissabte amb la intenció de fer una travessia fins a Blanes, estava previst que arribés pels volts de les quatre de la tarda. El germà del desaparegut, que tindria experiència en aquest tipus de travessies, el seguia a través d’una app. Va ser ell qui va donar l’alerta a la una de la matinada. L’embarcació va ser trobada unes cinc milles de la costa de Malgrat de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia