Successos

Maria Mercè Roca no serà alcaldable d’ERC a Girona

L’escriptora hi renuncia perquè assegura que no hi ha “un clima de confiança” entre l’executiva local i el grup municipal

Els regidors d’ERC-MES Pere Albertí i Martí Terés tampoc repetiran

L’escriptora Maria Mercè Roca ha anunciat que no es presentarà a les pròximes eleccions municipals sota les sigles ERC-MES. De fet, ho va comunicar en l’assemblea de la secció local dels republicans que va tenir lloc dijous passat, 12 d’abril. L’actual portaveu a l’Ajuntament de Girona assegura que ha pres aquesta decisió perquè, a un any de les eleccions, no hi ha un “clima de treball fluid i de confiança mútua necessari entre l’executiva local i el grup municipal”. Davant d’aquesta circumstància, diu Roca: “El meu rol com a candidata a l’alcaldia no es desenvoluparia amb les garanties necessàries per treballar còmodament i plegats amb vista a aconseguir un molt bon resultat el maig de 2019.”

En aquest sentit, malgrat que renuncia a tornar-se a presentar, l’escriptora vol deixar clar que el seu compromís amb el projecte d’Esquerra, amb la ciutat i amb el país “resta intacte”. “La meva decisió respon a dinàmiques exclusivament locals”, aclareix. “D’avui fins a l’últim dia de mandat, però, el meu equip i jo seguirem treballant incansablement per la ciutat, com hem fet fins ara, amb la mateixa dedicació de sempre”, explica Maria Mercè Roca. La portaveu municipal no defuig els seus compromisos amb els seus electors i assegura: “Els regidors i regidores del grup municipal d’ERC-MES continuarem fent propostes de ciutat, impulsant polítiques socials i de progrés i fiscalitzant l’acció del govern municipal.”

En la mateixa línia es va expressar el regidor d’ERC-MES, Martí Terés, que comparteix els motius de Roca i, per això mateix, tampoc concorrerà a les municipals del 2019. “Vaig decidir formar equip amb ella perquè hi tinc plena confiança”, assegura, i hi afegeix: “Ara que ha pres aquesta decisió, jo també la comparteixo.” Al seu torn, Pere Albertí (ERC-MES) també ha decidit renunciar-hi, i afirma que, si es repeteix la coalició i Maria Mercè Roca no l’encapçala, en cap cas es presentarà a llistes. “Ens hem sentit molts sols i i la paciència té un límit”, assegura convençut.

Finalment, l’altre regidor d’ERC-MES, Miquel Poch, “comparteix els arguments” que ha expressat Maria Mercè Roca. A més, considera que “s’haurien d’haver cuidat les formes” i que hi ha hagut “falta de sensibilitat” per part de la formació republicana. Per ara no ha decidit si concorrerà a les municipals. “Hi ha molts interrogants i molt de temps”, reconeix.

“Una tasca incansable”

Un cop sabuda la decisió de Maria Mercè Roca, el president de la federació regional de Girona d’Esquerra Republicana, David Mascort, va destacar la feina que han dut a terme Roca i el seu equip durant aquest mandat i va recordar: “Des del primer dia han dut a terme una tasca incansable i només tenim paraules d’agraïment i de suport amb vista a l’any que tenim al davant abans de les municipals. El seu compromís envers Esquerra, Girona i el país està fora de qualsevol dubte.”

LA FRASE

El meu rol com a candidata no es desenvoluparia amb garanties per treballar còmodament
Maria Mercè Roca
portaveu d’erc-mes a l’ajuntament de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia