Successos

Els Mossos destrueixen el doble de plantes de marihuana que el 2016

El comissari atribueix l’augment a les operacions que han desmantellat de grups organitzats

Recorda que molta droga “està de pas” per la demarcació

Els Mossos d’Esquadra van destruir per ordre judicial 45.000 plantes de marihuana comissades a les comarques gironines durant l’any passat. En total, sumaven 5,5 tones de droga. Són el doble que el 2016, quan la policia va enviar a triturar 26.000 plantes i tres tones de cabdells. El cap de la regió policial de Girona, el comissari Josep Milan, atribueix aquest increment a diversos factors, com ara la macrooperació conjunta amb el servei de vigilància duanera que va servir per desarticular una “estructura criminal” ubicada a l’Alt Empordà preparada per convertir-se en una “multinacional” de la marihuana. Una part de la droga, segons els investigadors, l’exportaven a França, on el seu valor al mercat negre s’arriba a duplicar-se o fins i tot triplicar-se. L’operació, coneguda com el cas Valiente, s’està jutjant a l’Audiència de Girona. El comissari també va assenyalar que la pressió policial contra els narcotraficants és elevada per detectar on tenen les plantacions. Milan remarca que la majoria de les plantacions que hi ha a la demarcació són d’interior, anomenades indoor. El cap de la regió policial de Girona, Josep Milan, va assenyalar que treballen coordinadament amb empreses elèctriques per detectar consums desorbitats d’electricitat perquè els traficants solen punxar la llum il·legalment. També hi ha plantacions ocultes en zones de difícil accés, envoltades de vegetació o prop de rius. Els Mossos sobrevolen les superfícies periòdicament amb helicòpter per prendre imatges i detectar on són aquests cultius.

L’estadística dels Mossos revela que hi ha hagut un descens en el nombre de delictes per tràfic de drogues registrats al llarg del darrer any. En concret, s’ha reduït un 4,8% i s’ha passat de 417 casos el 2016 a 397 el 2017. Milan alerta que sovint s’identifiquen les comarques gironines amb un focus de producció de marihuana quan “no és veritat”. El cap policial va subratllar que, per la proximitat amb la frontera, s’ha de tenir en compte que els Mossos intercepten molta droga que “està de pas” cap a França i altres països europeus, on el preu de la marihuana al mercat negre s’arriba a multiplicar per dos.

LA XIFRA

45.000
plantes de marihuana
va ser comissades a les comarques gironines durant l’any passat.

LA FRASE

La majoria de plantacions de marihuana són d’interior, en naus, pisos i soterranis
Josep Milan
CAP DE LA REGIÓ POLICIAL DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia