Successos

La brutal agressió a un ancià al portal de casa a Girona queda impune

El jutjat arxiva el cas d’aquesta agressió, i l’acusació contra el sospitós es dirigirà només per un atac idèntic a una anciana a pocs metres la mateixa nit

Juan Carlos Canel Gradoli, el camioner de transport internacional sospitós de dos brutals atacs el 17 d’abril del 2016 en poca estona de diferència a dos ancians, un home i una dona de Girona que van resultar ferits i amb seqüeles irreversibles, s’ha lliurat d’una de les acusacions. El jutjat ha arxivat el cas contra Canel per l’agressió a l’ancià, la que es va produir primer, en un portal de l’avinguda Santa Eugènia, perquè el fiscal no considera que tingui prou proves per dur-lo a judici, a pesar que la localització del mòbil el situa a la zona, però no amb precisió, i que l’altra agressió, que Canel sí que admet i que va quedar enregistrada per una càmera de seguretat, es va perpetrar a escassos metres del lloc de l’agressió a l’ancià, que tenia 82 anys el dia de l’assalt.

L’ancià no ha pogut declarar ni prova d’identificar Canel en roda de reconeixement perquè justament les greus ferides fruit de l’agressió –que el van obligar a operar-se– li van afectar la vista. Tot i que els Mossos van fer proves d’ADN per comprovar si hi havia sang de l’ancià –que va sagnar molt arran de les trompades rebudes–, no se n’ha trobat cap vestigi a la roba del camioner, que va ser arrestat a València, i tampoc s’ha trobat sang de la primera víctima a la roba de la segona víctima. Els Mossos van fer les anàlisis pensant en la possibilitat que l’agressor hagués transferit sang de l’ancià a la roba de la dona quan la va atacar. El fiscal també considera que el modus operandi de l’atac, a cops de puny, no té cap tret diferencial que permeti lligar-lo amb Canel. La família de la víctima, que exercia l’acusació, en veure que no té el suport del fiscal i atès el risc d’haver d’assumir costes judicials, ha optat per no tirar endavant.

L’atac a l’ancià es va perpetrar pels volts de les nou del vespre. La víctima entrava al portal de casa seva, a l’avinguda Santa Eugènia de Girona. Va deixar passar davant l’home alt i fort pensant-se que anava a algun altre pis. L’intrús va pujar uns escalons i l’ancià va entrar darrere seu. De sobte, el desconegut es va girar i, sense dir-li res, el va fer girar-se, el va agafar pel coll des de darrere amb un braç, i amb l’altre li va començar a ventar cops de puny sense parar. Tots els cops, que li van danyar el nas, el pòmul, la mandíbula i l’ull, els va rebre al cantó esquerre del cap. Després de la rajada de cops de puny, que van deixar l’home estès, l’agressor li va agafar la cartera, on tenia uns 120 euros, i va sortir pel portal. Un veí va trobar l’home i va alertar els serveis d’emergència, que el van ingressar a l’UCI de l’hospital Trueta. Els escombriaires van trobar la cartera en un contenidor de la zona. A l’interior hi havia el DNI i la majoria de documents.

L’atac a la dona, Cristina Serrano, que Canel ha admès, es va produir uns tres quarts d’hora més tard. El lladre, tal com es veu a les imatges de les càmeres, va sorprendre la dona quan posava la clau al pany del portal de casa seva. La va tombar d’un cop de puny, li va agafar la bossa, on hi havia sis euros, segons va dir ell mateix, i va sortir corrent cap al carrer Antònia Adroher. Després va girar cap a la dreta en direcció a l’altre passatge, des d’on va entrar al bar La Hora, es va demanar una cervesa, va sortir al carrer i, amb la beguda a la mà, es va quedar mirant el remenament d’equips d’emergència que assistien la dona que ell acabava d’agredir.

LA DATA

17.04.16
Dos ancians
van ser atacats brutalment i malferits per un lladre a l’entrada de casa seva.

LES XIFRES

6
euros
duia la dona a la bossa de mà que li va arrabassar el lladre.
120
euros
duia l’ancià a la cartera, que els escombriaires van trobar, sense diners, en un contenidor.

Parada a Girona en la primera ruta de camioner

Juan Carlos Canel Gradoli, amb nombroses addiccions conegudes, havia esquivat el Projecte Home al qual estava inscrit per una enrabiada amb la seva mare. Tot just feia cinc dies que havia començat a treballar en una empresa de transport internacional quan el 17 d’abril del 2016 va fer parada a Girona amb el tràiler que conduïa. Canel, segons va declarar ell mateix, es va aturar a Girona quan tornava de la ruta a Suïssa. La nit de dissabte va dormir amb normalitat, però diumenge va començar a consumir drogues i alcohol i a jugar a les màquines escurabutxaques. El seu germà, coneixedor del problema d’addicció, li va fer una transferència de 230 euros per passar el cap de setmana a Girona. Diners que, evidentment, es va gastar en els vicis que ha reconegut, abans de l’assalt. La investigació dels Mossos per identificar-lo va ser molt dificultosa, precisament perquè l’agressor només estava de pas a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia