Successos

Proposen que s’apugi la pena al ‘soci’ del belga esquarterador

L’acusació particular, exercida per les filles i els pares de Montse Méndez i el fiscal, s’ha posat d’acord per demanar al Tribunal Superior de Justícia que apugi la pena per a Doramas Sánchez, que només va ser condemnat a dos anys de presó per encobriment i profanació de cadàver pel cas de Montse Méndez, la veïna de Girona que va estar vuit mesos desapareguda fins que el belga Dave Verbist va confessar a Madrid que havia matat una estudiant danesa a la capital i una altra dona a Girona. Llavors, gràcies a les indicacions de Verbist es van poder recuperar fragments del cos de la víctima en boscos dels voltants de Girona. La condemna de 16 anys i 3 mesos de presó a Verbist, al qual es va apreciar l’atenuant de confessió, no ha estat recorreguda en contra ni pel fiscal ni per l’acusació, que exerceix Benet Salellas.

En el recurs de Salellas, al qual es va adherir el fiscal Enrique Barata, es remarca que Doramas, quan va saber que Verbist havia causat la mort de la dona, segons ell mentre practicaven sexe, va tenir un paper cabdal a l’hora de decidir que s’havia de fragmentar el cos i en les operacions per ocultar-lo –per amagar les proves del crim–, i va ajudar activament a desfer-se dels fragments del cos que Verbist havia fraccionat. Salellas, que en el judici va considerar Doramas coautor de l’assassinat, demana que la pena s’elevi a tres anys i cinc mesos de presó i el fiscal demana que l’apugin a tres anys i quatre mesos. L’acusació també demana que s’incrementi la indemnització imposada a Doramas i que pagui 66.000 euros a cadascuna de les dues filles de Montse Méndez i 33.000 euros a cadascun dels pares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia