Successos

Més detencions pels assalts violents

Arrestats la dona i el germà del sospitós d’enviar els lladres a cases de coneguts

Les detencions i empresonaments la setmana passada de tres homes més (Kelvin Alberto Rosario Campos, Wilson Castro i Francisco Medina d’Olio) vinculats amb els assalts violents a habitatges d’empresaris del Gironès han tingut un efecte dominó i ahir els Mossos van arrestar dues persones més: Elisabet Salcedo i Albert Bruns, la dona i el germà de Lluís Bruns, l’home que els investigadors consideren que triava les cases idònies (de coneguts seus) que eren assaltades per homes procedents de les comarques de Barcelona. Salcedo i Albert Bruns van ser traslladats als calabossos de la comissaria dels Mossos i es van acollir al dret a no declarar davant els policies, que inicialment els atribueixen quatre delictes de robatori amb violència i intimidació i pertinença a banda criminal.

Les detencions de la dona i el germà de Bruns estan relacionades amb missatges que els Mossos haurien descobert que van enviar a altres dels implicats en la trama. Tots dos passaran avui a disposició del jutjat número 2 de Girona, el mateix que dissabte va enviar a la presó els tres homes detinguts la setmana passada, als quals es considera executors materials dels assalts perpetrats l’any 2017 al restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol, la casa de l’empresari Lluís Rocasalva, l’habitatge dels amos de la rostisseria La Cresta i la masia can Bonic, habitatge del subhastador Josep Maria Ginesta. Per aquests robatoris també estan empresonats des del març l’equatorià José Ángel Hidalgo García, i els dominicans Keiser Medina Encarnación i Lenin Edison Núñez, Gavilanes, els braços executors dels assalts, i l’excobrador del frac José Antonio Morote Martínez, que se suposa que era l’enllaç entre l’informador Lluís Bruns i els autors materials.

Un alliberat amb fiança de 10.000 euros

Lluís Bruns Pérez, tot i que la investigació considera que és la peça clau perquè triava els objectius, és l’únic que està en llibertat provisional. Llibertat que va aconseguir després de dipositar la fiança de 10.000 euros que li va imposar l’Audiència de Girona, que va atendre el recurs contra l’empresonament que va presentar el seu lletrat, Carles Monguilod. L’Audiència només va acceptar alliberar Bruns, perquè va considerar que tenia un fort arrelament personal i professional que podia enervar el risc de fugida que ocasionaven les elevades penes que comporten els delictes que se li atribueixen en fase d’instrucció. Té prohibit sortir del país i s’ha de presentar al jutjat cada 15 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia