Successos

Roses contracta vigilància privada contra el ‘top manta’

L’Ajuntament posa a concurs la contractació de sis agents

Faran de suport a la Policia Local al passeig

Per primera vegada, aquest estiu sis agents d’una empresa de vigilància privada patrullaran al passeig de Roses per prevenir la instal·lació de venedors del top manta. L’Ajuntament ha posat a concurs la contractació del servei per un import de 38.600 euros. Per poder desplegar vigilància privada a la via pública, l’Ajuntament va haver de sol·licitar una autorització del Departament d’Interior de la Generalitat, que va ser concedida al mes de gener. Els vigilants no podran patrullar mai sols, sinó que aniran acompanyats d’agents de la Policia Local, en espais específics (el passeig de Santa Margarida, dividit en tres trams per organitzar diferents torns de servei), de les set de la tarda a mitjanit, tots els dies de la setmana de juliol i agost. Els vigilants de seguretat (que no duran armes) actuaran com a suport de la Policia Local per prevenir el muntatge de punts de venda il·legal, ja que no podran dur a terme cap identificació ni cap intervenció de caràcter policial.

També més interins

En paral·lel també s’ampliarà el nombre d’agents interins contractats a la Policia Municipal del juny al novembre a Roses. Seran deu persones (que ja han estat seleccionades), mentre que l’any passat en van ser sis. En total seran, doncs, deu agents més dels que hi havia l’any passat que seran contractats aquests estiu a Roses per lluitar contra el problema recurrent del top manta. Els efectius de la Policia Local de Roses l’estiu passat sumaven unes 45 persones (incloent-hi els interins), i enguany entre policial local i vigilància privada es disposarà d’unes 55 persones.

Queda pendent també una reunió de la junta de seguretat per tal de determinar en quina mesura els altres cossos de seguretat (Policía Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra) contribuiran al dispositiu d’estiu a Roses. Tant l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, com el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manuel Fernández, coincideixen a dir, però, que si l’Ajuntament ha optat per contractar més efectius ha estat precisament perquè l’estiu passat aquests altres cossos van reduir considerablement la seva presència a Roses.

Amb tot, l’Ajuntament confia que amb més presència uniformada, es contribuirà a prevenir la instal·lació dels venedors del top manta, que a l’estiu es calcula que poden superar el nombre de tres-cents al passeig de Santa Margarida.

LA XIFRA

6
vigilants de seguretat privada patrullaran per primer cop aquest estiu al passeig de Santa Margarida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia