La jutgessa reclama a Movistar el seguiment del mòbil de Delta 0

Mentre es desenvolupa la comissió parlamentària que investiga les responsabilitats polítiques de l'incendi l'Horta, la jutgessa de Gandesa que investiga les possibles responsabilitats judicials del cas ha demanat a la companyia Movistar la informació sobre la localització durant les hores de l'incendi del telèfon mòbil del cap de guàrdia que dirigia les tasques d'extinció en el moment que van morir els cinc bombers de la unitat GRAF Lleida, Carles Font, conegut en l'argot del dispositiu com a Delta 0. L'ordre es va cursar el passat 17 de febrer i respon a una demanda de l'advocat que representa les famílies de dos dels bombers morts, Pau Simarro, sobre la localització exacta del màxim comandament dels bombers en el moment de la tragèdia. Simarro creu que la jutgessa ha pres aquesta decisió després que no es pugui saber la localització de Delta 0 a través del GPS de la seva emissora, que era la informació inicialment demanada.

En la compareixença al Parlament, aquest dilluns, Carles Font va dir que en el moment més crític de l'incendi, quan el vent va revifar el foc i va provocar l'atrapament dels GRAF Lleida, feia un reconeixement sobre el terreny per conèixer l'abast de la nova situació i poder decidir l'estratègia. Durant aquest reconeixement en vehicle va desallotjar els veïns d'una masia que estaven en perill per la nova direcció que prenia el foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.