Successos

Condemna de 14 anys a un veí de Riells per agressió sexual a la neta

L’Audiència de Girona ha condemnat a 14 anys, tres mesos i un dia de presó l’acusat d’agredir sexualment i de manera continuada la neta, d’aleshores 9 anys, durant els mesos de juliol i agost del 2006 a Riells i Viabrea. També es prohibeix al condemnat apropar-se a la neta durant 10 anys i l’haurà d’indemnitzar amb 15.000 euros pels danys morals causats.

La sentència recull que aquell estiu el processat anava a casa del seu fill a treballar perquè tenia instal·lat un taller de fusteria als baixos de la casa, i tenia total llibertat per “deambular” per l’habitatge “en qualsevol moment del dia”. L’home solia aprofitar quan la petita jugava sola en una habitació. Dient-li paraules com que “jugarien a un joc que li agradaria molt, li feia tocaments als pits i a la zona genital”, descriu la sentència. A partir d’aquest primer episodi, les agressions sexuals es van anar repetint “en un nombre indeterminat d’ocasions, però almenys cinc vegades”. La manera d’actuar sempre era la mateixa, havent dinat el processat anava a l’habitació de joc per abusar d’ella. Primer, els tocaments van ser per sobre de la roba però, després, “ho va fer sempre per sota i, almenys un cop, li va introduir els dits a la vagina”.

Amenaces per no parlar

Per evitar ser descobert, l’home amenaçava la menor dient-li que “no cridés quan li feia mal, que callés mentre li tapava la boca, quan la nena plorava o quan volia marxar la subjectava pel canell perquè no pogués fer-ho”. A més, sempre acabava les agressions dient-li que era un “secret” que no podia explicar a ningú o que els seus pares no la creurien i la portarien a un reformatori o se separarien.

Les paraules de l’home van tenir tal efecte que la víctima no va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra fins al 2013, l’any en què es van separar els seus pares. Després del divorci el seu pare va anar a viure amb l’avi, fet que va impulsar la menor a explicar-ho, ja que, en compliment del règim de visites, havia d’anar a casa de l’ara condemnat, qui va negar els fets i va atribuir la denúncia a un intent de perjudicar el fill arran de les desavinences del divorci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia