Successos

Acusen per una confusió un antic veí de Lloret de Mar de tràfic de droga

L’advocada diu que l’Ajuntament va facilitar les dades del padró del seu client, que es diu quasi igual que la persona que havia venut marihuana el 2015

Un antic veí de Lloret de Mar ha estat acusat per una confusió d’haver venut droga a un menor. L’advocada de Momodou Camara, Anna Pagès, assenyala que podrien denunciar l’Ajuntament de Lloret per negligència perquè afirma que hauria donat les dades del padró municipal del seu client, malgrat que no tenia res a veure amb la persona que hauria delinquit al municipi, tot i que es diu quasi igual.

La tarda del 13 de setembre del 2015, un agent de la policia local va atrapar un home que venia marihuana a un menor. El traficant era a la cruïlla dels carrers Marina i Sènia del Barral. El policia es va endur el venedor de marihuana a la comissaria, on se li van prendre les empremtes dactilars. El detingut anava indocumentat –va dir que tenia els papers a casa– i quan li van demanar com es deia, va respondre: “Mamadou Lamin Camara.”

Segons diu Pagès, els agents van demanar a l’Ajuntament si a Lloret hi havia algun veí amb aquest nom. El consistori els va respondre que al padró hi constava un home que es deia Momodou Camara, i va enviar una còpia del seu passaport a la policia local. Però Camara, que ja no viu al poble i que diu que hi va perdre amistats per aquest afer, va rebre un escrit del jutjat d’instrucció número 6 de Blanes (on va anar a parar el cas) en què se li notificava formalment que se l’investigava per un delicte contra la salut pública. L’autor dels fets s’ha fet fonedís i va quedar lliure.

Momodou Camara, amb l’ajut de l’advocada, va comprovar que la identificació del detingut no s’havia fet com tocava. Corregir l’error i aconseguir una sentència absolutòria, però, els ha portat mesos. De fet, en Momodou, de 47 anys, ha hagut de veure com el portaven a judici i demanaven una condemna de tres anys i mig de presó per a ell, a més d’una multa de 30 euros.

En Momodou lamenta que hi ha hagut familiars que no se’l creien i que ha hagut d’anar-se’n a viure prop de Barcelona. La lletrada podria demandar l’Ajuntament per negligència. Fonts del consistori afirmen que volen tenir més dades abans de valorar la resolució del cas.

LA FRASE

L’administració no ha fixat prou mesures per comprovar que els dos noms corresponguessin a la mateixa persona
Anna Pagès
aDVOCADA DE MOMODOU CAMARA

LA DATA

13.09.15
és el dia
que la policia local va detenir un home per haver venut marihuana a un menor en una cruïlla de Lloret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia