Successos

Detenen un lituà a Platja d’Aro per una tramesa a Rússia de 260 quilos d’haixix

La Guàrdia Civil, alertada per la policia russa, el va reduir quan sortia de casa seva

La Guàrdia Civil va detenir, el passat dijous 16 d’agost al matí, un home de nacionalitat lituana de 48 anys a Platja d’Aro, com a presumpte cap d’una organització criminal que traficava amb haixix entre l’Estat espanyol i Rússia. De fet, segons les autoritats russes, l’arrestat seria responsable de l’enviament de més de 260 quilos d’haixix amb destí a Sant Petersburg (Rússia), on van interceptar la tramesa. Aquest volum convertiria el detingut en un dels traficants més importants de substàncies estupefaents comissades a l’estat rus.

La policia russa havia interposat una ordre internacional de detenció i, posteriorment, va informar els cossos policials espanyols de la possible presència del sospitós en algun municipi de la demarcació de Girona. A partir d’aquí, la Guàrdia Civil es va posar a investigar la seva localització fins que el van ubicar en una residència a Castell-Platja d’Aro.

El detingut va ser reduït quan sortia de casa seva, amb un protocol que els agents van activar pel fet que es tractava d’un “individu potencialment perillós”, segons la Guàrdia Civil. L’home ha estat ingressat en un centre penitenciari i posat a disposició judicial perquè s’iniciï el procés d’extradició cap a Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia