Successos

Comissen un quilo de corall vermell al cap de Creus

Havia estat extret il·legalment per un dels corallers amb una de les 12 llicències donades pel Ministeri d’Agricultura

Els Agents Rurals van comissar prop d’un quilo de corall vermell extret de manera il·legal del cap de Creus. L’actuació, fruit de diversos dies de vigilància i control, es va fer divendres quan l’infractor va desembarcar el material en un port no autoritzat, a la zona del Port de la Selva, amb una embarcació recreativa, prohibida per a aquesta activitat.

L’infractor tenia una de les dotze llicències concedides pel Ministeri d’Agricultura. Una situació que, segons el Departament d’Agricultura, dificulta “el control i la inspecció” de l’activitat extractiva.

Des del departament destaquen la “complexitat” de les actuacions de control i inspecció d’aquesta activitat a Catalunya perquè l’existència de corallers autoritzats fa que s’hagin de cobrir zones terrestres i marítimes d’un extens territori gairebé simultàniament per “verificar que el corall s’ha extret de la zona vedada”. Des d’Agricultura recorden que la Generalitat va establir una moratòria per a l’extracció de corall des del novembre del 2017 i fins a finals del 2027 a la zona compresa entre el cap de Begur i la frontera amb l’Estat francès. La decisió es va prendre atenent les “recomanacions” de 14 experts de cinc institucions científiques. Malgrat això, hi afegeixen, el ministeri va concedir 12 llicències per pescar en aigües exteriors situades entre el cap de Begur i Arenys de Mar, entre aquest any i el que ve. Agricultura insisteix que l’extracció de corall és una activitat que es fa al mar i a molta profunditat i que això “en dificulta molt el control i la vigilància”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia