Successos

Redueixen a Platja d’Aro els delictes en període estiuenc

L’operació especial de l’estiu aconsegueix fer baixar el nombre de robatoris amb violència o intimidació respecte a l’any passat

Amb tot, s’ha incrementat de manera notable el consum d’alcohol al carrer

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro va presentar ahir, amb motiu de la seva festivitat, la memòria de l’operació especial de l’estiu, en la qual s’ha constatat una reducció d’un 11% del total dels delictes, amb relació al mateix període del 2017, passant de 743 a 659. Entre aquests, les disminucions més significatives són en els robatoris amb violència o intimidació, que passen de 15 casos a 9 (-40%), així com en furts lleus, inferiors a valors de 400 euros, de 215 a 147 (-32%), i altres furts, de 157 a 133 (-9,5%). En canvi, es produeix un repunt en els robatoris amb força, passant de 56 casos l’estiu passat a 68 aquest any (+21,5%). Durant aquest període la plantilla l’han format 52 efectius, gràcies a la incorporació de sis agents interins. A més, s’han acreditat dos nous guardons de qualitat: l’ISO 9.000/1 i el Sicted de qualitat turística. Una altra dada rellevant és que aquest estiu s’ha vetllat especialment pel compliment de l’ordenança de civisme i convivència, i s’han aixecat 370 actes relacionades amb la mateixa, de les quals 324 han estat denúncies per consum d’alcohol a la via pública, amb un increment d’un 165%, gràcies al fet de destinar-hi una patrulla específica.

Entre les millores, la Policia Local ha estrenat sis càmeres personals, portàtils, incorporades a l’uniforme, després de rebre l’autorització de la comissió de Control de Dispositius de Videovigilància. Amb aquest sistema es busca un efecte preventiu davant de possibles amenaces, agressions o actes delictius de què poden ser objecte els agents, i alhora la disminució de l’ús de la força en situacions en què hi hagi un risc també per a terceres persones o danys a béns públics. També es vol evitar la presentació de denúncies infundades o viciades per la manipulació de gravacions amb telèfon mòbil. Cal destacar també que el programa educatiu de la policia, en col·laboració amb diverses entitats, ha estat reconegut per la Plataforma per a la Protecció Animal, en el marc de la 6a Trobada Estatal de Responsables de Seguretat Local. Ahir es van fer homenatges al cos dels Mossos d’Esquadra, a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la Policia Local de Cambrils per la seva actuació en els atemptats de Barcelona i Cambrils l’agost del 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia