Successos

Jutjat novament per un abús a una pacient, a Salt

L’excap del servei d’urgències de l’hospital Santa Caterina de Salt que va ser condemnat el 2014 a 8 anys de presó per haver abusat sexualment de cinc pacients entre els anys 2008 i 2009 es va tornar a asseure ahir al banc dels acusats de l’Audiència de Girona. Josep Costa s’enfronta ara a una pena de 6 anys de presó, acusat d’abusar d’una altra pacient. La dona va explicar que el 2005 va anar a urgències perquè tenia un mussol a l’ull i el metge li va acabar ficant els dits a la vagina al·legant que li estava fent una prova per descartar que tingués un càncer de coll d’úter. La víctima va interposar la denúncia nou anys més tard quan, segons va declarar, va veure que estaven jutjant el doctor per altres casos i el va identificar com el facultatiu que l’havia atès llavors.

L’acusat va negar els fets i va assegurar en el judici que “mai” va visitar la dona. Al sistema informàtic de l’hospital apareix que la pacient va passar per admissions i per triatge però no existeix l’informe d’alta. “Quan fem una visita, obligatòriament hem de generar un informe d’assistència, i no hi és; per tant, no l’he visitada”, va manifestar el processat. A més, va subratllar que el motiu pel qual la dona va anar a urgències era una malaltia “banal” i que possiblement ja en el triatge la van derivar al metge de capçalera en no tractar-se d’una patologia urgent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia