Successos

El fiscal rebutja investigar el líder musulmà que volen expulsar

L’arxivament de les diligències és un entrebanc per executar la deportació d’Attaouil que proposa la policia

La fiscalia de l’Audiencia Nacional ha decretar l’arxivament de les diligències 101/2018 que havia obert a petició de Mohamed Attaouil, el líder musulmà que la policia proposa expulsar perquè, assegura, és “un perill per a la seguretat nacional”. Ell mateix instava que se l’investigués judicialment pel delicte (apologia del terrorisme) que se li atribueix en l’expedient d’expulsió. La petició d’autoinvestigació que ha abocat a l’arxivament per part de la fiscalia ha estat una estratègia de la representació lletrada d’Attaouil, Ivan Jiménez, per tombar els arguments que s’esgrimeixen en l’expedient d’expulsió, ja que ara podrà aportar un document que deslliura judicialment Attaouil dels càrrecs que li atribueixen administrativament. En un acte de suport a Attaouil que es va fer a Salt al mes de setembre, Jiménez va advertir que era una paradoxa i una contradicció flagrant titllar una persona de terrorista en la via administrativa i no dur-la a declarar ni investigar-la com a tal per la via penal. L’expedient d’expulsió està pendent de la resolució de la direcció general.

Mohamed Attaouil, empresari arrelat a Catalunya des de fa més de dues dècades, sempre ha estat al punt de mira de totes les policies, i tot i que és notori (ells mateixos van penjar vídeos a Youtube) el seu contacte amb Tarik Chadlioui, un imam salafista que va ser arrestat l’any passat a Anglaterra en el marc d’una gran operació contra el gihadisme que va abastar l’Estat espanyol, el Regne Unit i Alemanya, Attaouil mai ha estat investigat. Al contrari, dos mitjans de comunicació –ABC i Telemadrid– el van haver d’indemnitzar per haver-lo vinculat amb el terrorisme islamista en els seus informatius. Attaouil només té una condemna, de mig any de presó, per falsificació per haver-se identificat amb el nom d’una altra persona durant una inspecció a les obres de la mesquita de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia