Successos

Robatoris en cases i a la rectoria de Sant Narcís de Girona els dies de Nadal

Es van emportar més de 3.000 euros de l’immoble on viu el mossèn

La nit de Cap d’Any, uns desconeguts van entrar en dos domicilis del passeig d’Olot

“A casa, hi hauries d’estar segur.” És una de les constatacions fetes ahir per mossèn Benet, el rector de la parròquia del barri de Sant Narcís de Girona, on aquestes festes de Nadal s’hi han registrat diversos robatoris. El dia 24, uns desconeguts van accedir a la rectoria, situada al carrer Roma. El mossèn relata que aquell dilluns va estar fora de casa des d’un quart d’onze del matí fins a les tres de la tarda. Quan va tornar va deixar a terra les bosses de la compra i es va trobar que no podia entrar, ja que els lladres es van tancar per dins. A més d’aquest accés, tampoc va tenir la possibilitat de passar per la part de la sagristia que comunica amb la rectoria, perquè aquest punt també el van barrar. I, per obrir, va haver de trucar a un serraller. A banda, es va observar que els autors del robatori van entrar pel jardí i van aixecar unes reixes d’una finestra, que és corredissa i que dona al menjador. De l’interior van endur-se més de 3.000 euros i haurien fugit pel mateix lloc per on van irrompre a l’habitatge del capellà. Van actuar sigil·losament, tenint en compte que hi havia 4 persones treballant a l’església, que no van veure ni sentir res estrany.

Altres robatoris van tenir lloc una setmana després. Uns desconeguts van robar durant la nit de Cap d’Any en dues cases que estan de costat, al passeig d’Olot. Es va donar la circumstància que el matrimoni propietari d’un d’aquests immobles havia marxat i van tornar ràpidament l’endemà, després que se’ls informés dels fets. En aquest cas, els lladres van agafar una petita destral que tenien al soterrani i van entrar per una finestra, de la qual van forçar el marc. D’aquí van sostreure dos portàtils, una tauleta electrònica, diners i una bossa gran.

Es van dirigir a continuació a la casa del costat, on resideix una senyora de 90 anys. Van arrencar una reixa i van forçar la porta. Se sospita que també van utilitzar l’eina que van agafar dels veïns i la van abandonar entre uns rosers que hi ha al pati de la segona casa. La dona no els va sentir, ja que estava dormint. Es va despertar a dos quarts de quatre de la matinada, es va trobar els llums oberts i tot regirat, i va comprovar que s’havien emportat documentació, diners i uns anells.

Segons indica el president de l’Associació de Veïns de Sant Narcís, Xavier Reyner, fa temps que treballen amb l’Ajuntament per millorar la seguretat. Reclamen més vigilància i il·luminació, i hi ha dues persones de l’associació que estan molt en contacte amb la policia municipal i que fan d’enllaç entre el barri i el cos policial.

LA FRASE

És un tema que ens preocupa. Des del barri reclamem més vigilància i també més il·luminació
Xavier Reyner
president de l’associació de veïns del barri de sant narcís


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia