Successos

Destrossen material de l’entitat DYA, a la Tallada

Uns desconeguts van robar i van malmetre material de l’entitat d’ajuda en carretera DYA (Detente y Ayuda), que té la seu a Verges. Els fets van tenir lloc la nit de dilluns a dimarts, però al local que l’entitat té a la Tallada, on guarda els vehicles sanitaris.

El president de DYA a Girona, Àngel Galán, va explicar ahir que, després d’esbotzar la porta per entrar, els lladres es van emportar material sanitari dels vehicles que hi havia al garatge: dues ambulàncies de suport vital, un vehicle ràpid i una furgoneta de logística de campanya. Galán troba absolutament incomprensible que, més enllà del robatori, els desconeguts fessin un “autèntic acte de vandalisme” posant sucre als dipòsits dels vehicles per inutilitzar-los: “Més enllà del robatori del material, es veu clarament que anaven contra nosaltres, sinó no podem entendre el que han fet.” Galán va explicar que els vehicles s’han traslladat a un garatge especialitzat de Figueres per a la seva reparació i que es procedirà a restituir el material.

L’any 1993 set persones molt vinculades als afers dels socors i les emergències sanitàries es van interessar per DYA, una entitat originària de Biscaia i creada el 1966. El 20 d’abril de 1994 es va constituir oficialment l’associació DYA a la demarcació de Girona. Els seus fundadors varen situar la primera seu de DYA a la població de Verges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia