Successos

Perden un malalt a Lourdes i apareix a París

L’home, de 86 anys, veí de Figueres amb Alzheimer, va pujar a un tren

Un pelegrí de 86 anys, malalt d’Alzheimer, va desaparèixer dimecres del santuari de Lourdes i va aparèixer l’endemà a París, a més de 800 km de distància Els senyals d’alarma es van disparar dimecres quan l’Antonio, de 86 anys i veí de Figueres, va desaparèixer després d’haver assistit a una missa a la capella subterrània del santuari de Lourdes, juntament amb un grup de pelegrins que havia viatjat amb l’Hospitalitat de Girona, entre els quals hi havia també la seva dona. Ell estava situat en un punt diferent de la seva dona i quan va acabar la missa, pels volts de les 11.30 h, ningú va veure l’Antonio, que per força havia d’haver sortit per una de les quatre portes d’accés a la capella, on hi ha controladors. Es va activar l’alerta per desaparició inquietant i els serveis d’emergència van començar la recerca per l’entorn del santuari amb un helicòpter i tot. La recerca es va fer amb tota prioritat per les elevades temperatures que feien témer per la vida de l’octogenari. La calor, segons destacava el diari La Depêche, era tan extrema que fins i tot va impedir que es mobilitzessin els gossos rastrejadors. Es temien els pitjors presagis. Però dijous, un controlador del TGV que havia vist la notícia de la desaparició d’un pelegrí de Lourdes, va alertar que havia recollit un home desorientat que havia baixat d’un TGV a l’estació de Montparnasse a París i que havia estat traslladat a un centre hospitalari, tot i que el seu estat de salut era bo.

Un quilòmetre a peu i vuit-cents en TGV a París

Un cop fetes les comprovacions amb el visionat de les càmeres es va veure que el malalt octogenari, que anava identificat amb la credencial de l’Hospitalitat, havia sortit per la porta anomenada de Sant Miquel i per anar a l’estació va haver de recórrer aproximadament un quilòmetre fins a l’estació, on segons tots els indicis, va pujar al TGV que surt a les 14.10 directe cap a París, on va arribar unes sis hores més tard. Les expedicions de malalts a Lourdes que anteriorment es feien amb l’anomenat Tren de l’Esperança ara es fan en autocars. Aquest any és la 54a, que va mobilitzar 730 persones, de les quals 234 malalts o persones amb mobilitat reduïda i la resta, voluntaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia