Successos

Arrestat un ex-pres per la violació d’una adolescent a Girona per Sant Joan

Els Mossos van identificar per un tatuatge al braç el sospitós, convicte de violació

La víctima, de 13 anys, l’ha reconegut i el jutge l’ha empresonat

El jutjat de Girona va dictar ahir ordre de presó per a Edwin Enrique Granda Solís, un home equatorià de 30 anys, sospitós de l’agressió sexual de què va ser víctima el dia de Sant Joan una noia de 13 anys al portal de casa seva.

L’assalt va passar pels volts de les 10 del matí del dia 24 de juny al portal d’un bloc de pisos del barri de Santa Eugènia on resideix la noia, que va poder aportar una descripció de l’agressor. Amb les dades aportades per la víctima es va donar màxima prioritat policial a la localització del sospitós: un home d’aspecte magribí, d’1,75 m d’alçada, d’entre 28 i 30 anys, amb el cabell curt, que vestia camisa de color blau fosc i texans llargs, que havia marxat del lloc amb una bicicleta de color blanc i negre. Però el detall més significatiu que va aportar la noia va ser que l’agressor duia un tatuatge molt gran al braç esquerre. Element que va servir per dirigir les sospites cap a Edwin Enrique Granda Solís, ben conegut pels Mossos, precisament pels seus antecedents per delictes sexuals. En aquests moments Granda Solís estava en llibertat provisional per una causa per un cas de violació la matinada del dissabte 10 de desembre del 2016, que va denunciar una dona de Girona. Però en aquella ocasió el jutjat va optar per deixar-lo en llibertat sense fiança i sense cap més mesura cautelar que una ordre d’allunyament de la víctima, que, davant de la magistrada, no va concretar el lloc on s’havia produït l’agressió i que va incórrer en contradiccions i tampoc va aportar proves de l’agressió, com les mitges estripades durant l’assalt. La balança es va inclinar a favor del detingut, que va assegurar que era ella qui li havia fet tocaments, també per l’anomalia que després de l’episodi de violència, segons va admetre la víctima, va estar estona asseguda en un banc amb l’agressor, que va demanar perdó, i que després ell la va acompanyar a casa. El cas està encara en fase d’instrucció i pendent de judici.

Quan es va produir aquest episodi, Granda Solís ja havia complert una condemna de sis anys de presó per la violació d’una altra dona, perpetrada el 30 d’octubre del 2009, durant les Fires de Sant Narcís. La dona va ser abordada pel carrer al barri de Santa Eugènia, quan tornava a casa seva sola, i l’agressor la va amenaçar de matar-la “si no cooperava”.

LA XIFRA

6
anys
de presó va complir Edwin Enrique Granda Solís per una violació a una dona per les Fires de Girona del 2009.

Els MENA, reclosos tres mesos

El jutjat de guàrdia número 4 de menors va ordenar ahir l’ingrés en règim tancat en un centre de reclusió per un període de tres mesos prorrogables per als marroquins menors no acompanyats (MENA) tutelats per la Dgaia i detinguts per l’agressió sexual a una dona de 47 anys dissabte passat a Canet de Mar. La mateixa mesura cautelar que s’ha aplicat a l’altre menor no acompanyat, també tutelat per la Generalitat, que va ser arrestat per abusos sexuals a una jove al Masnou, dissabte a la matinada, durant la festa major de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia