Successos

Desaparicions

Un “mort” molt viu

Detecten al control de passatgers de l’aeroport holandès de Schiphol el submarinista que va “desaparèixer” al mar a Roses a finals del 2017

Ara s’ha dictat una ordre de detenció per haver simulat la mort per cobrar assegurances

Miguel Palomino Puerto, 43 anys, doble nacionalitat, espanyola i nord-americana, va ser detectat fa pocs dies al control d’accés de l’aeroport de Schiphol, a Holanda. Res anormal si no fos que constava com a desaparegut (llegiu mort) al fons del mar a Roses des del 30 de novembre del 2017, quan la seva germana, desconsolada, dalt d’una barca, va alertar els serveis d’emergència per dir que el seu germà, que no era expert en busseig, s’havia submergit per pescar en un dia de mala mar i no havia sortit.

En saltar l’alerta de detecció de persona en recerca per desaparició, les autoritats holandeses van passar l’avís als Mossos d’Esquadra de Roses, que era la policia que havia penjat el requeriment. Palomino, però, no va ser arrestat perquè no tenia ordre de detenció. Ara ja la tindrà, i la seva germana també, ja que s’han confirmat les sospites que la denúncia de desaparició i tota l’escenificació van ser un muntatge per simular la mort de Palomino, per cobrar unes quatre assegurances, dues contractades pocs dies abans de la desaparició, i per esquivar els deutors, ja que el desaparegut era sospitós d’haver fet desaparèixer més de dos milions de dòlars d’una empresa de mineria que operava a Colòmbia. Davant la constatació que el submarinista suposadament ofegat vola per Europa, el jutjat de Figueres, a petició dels Mossos, ha dictat ara ordre de crida i cerca per estafa i desordres públics.

Palomino, la seva germana i el seu cunyatvan arribar a Roses i es van instal·lar junts en un hotel. Havien comprat un bot pneumàtic feia poc i el dijous 30 de novembre del 2017, quan feia un temps que no convida a sortir a la mar, Palomino i la seva germana (segons la versió que explicaria ella fent una magistral actuació de desesperació davant la policia) van sortir a navegar des de l’Almadrava, mentre que el marit d’ella es va quedar a l’hotel. Des de dalt del bot a la zona de punta Falconera, la germana va alertar el 112 i quan van arribar els equips d’emergència va explicar que Palomino no tenia gaire experiència en la pesca submarina, però que tot i així s’havia submergit i que portava un cinturó de ploms que l’ajudava a baixar. Primer, tot i que ja era estrany, la circumstància que els inexperts germans s’haguessin aventurat a sortir al mar en un dia de forta tramuntana es va atribuir al poc seny dels Palomino. I els rescatadors, desafiant el mal temps i arriscant-se ells, van sortir a buscar el desaparegut. Bombers, mossos, guàrdies civils, policies... van buscar per terra i mar, i fins i tot es van ajudar d’un robot submarí per visionar el fons marí allà on no arribaven els bussejadors. I no es va trobar ni rastre de Palomino. La recerca es va suspendre al cap de vuit dies, confiant que en algun moment el cos apareixeria en algun punt de la costa o algun vaixell el descobriria, com tantes vegades passa. Però Palomino no emergia. Que tot era un muntatge es va anar albirant quan va trucar un detectiu als Mossos de Roses i els va posar al corrent del perfil del desaparegut i va advertir que existien les quatre assegurances de vida i que els familiars ja havien mogut fitxa per cobrar-les basant-se en la legislació dels Estats Units, que ho permet amb l’acreditació de la denúncia de desaparició al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia