Successos

Roses vol fer un Congrés de viles amb ‘top manta’

Segons l’alcaldessa, Montse Mindan, haurà de servir per pressionar les administracions

La policia decomissa més material destinat a la venda il·legal

“Som molts municipis amb la mateixa problemàtica, tots apliquem les mateixes eines que tenim a l’àmbit local i no arribem. Hem de posar en comú aquest problema per fer pressió sobre les administracions supramunicipals”, diu l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, referint-se al fenomen del top manta. En l’últim ple l’alcaldessa va anunciar que l’Ajuntament vol convidar a Roses tots els municipis del litoral mediterrani de l’estat afectats per aquesta problemàtica per actuar junts. Mindan vol contactar amb aquests ajuntaments a partir de la setmana entrant i proposa reunir-los a Roses al novembre. Entre les mesures de caràcter estatal que superen els ajuntaments podria haver-hi modificacions de la llei d’estrangeria, de les lleis que sancionen els productes falsificats, i mesures de caràcter social. L’alcaldessa va fer aquest anunci en el torn de precs i preguntes, responent a la interpel·lació d’un representant dels comerciants de la marina de Santa Margarida, Ricardo Moraes, sobre aquest tema. També li va respondre el regidor de Seguretat, Joan Plana, donant compte dels últims comissos duts a terme [vegeu la peça]. Segons el regidor, l’estratègia policial d’aquest any ha permès reduir moltíssim el nombre d’enfrontaments entre la policia i els manters. Plana ha contraposat l’augment dels comissos d’aquest estiu i les actuacions al passeig d’anys anteriors amb els manters que protagonitzaven “batalles campals, que posaven en risc la integritat física dels agents, vianants i dels mateixos manters”.

Decomís per valor de 36.000 euros

La Policia Local de Roses ha dut a terme aquesta setmana quatre intervencions importants més contra el top manta amb la retirada de productes destinats a la venda per valor de 36.000 euros. Els dispositius han consistit concretament en el decomís de dos vehicles emprats com a magatzem dels productes destinats a la venda irregular al passeig de Roses, i en dos dispositius específics per interceptar els venedors quan es dirigien cap a la zona de venda. Segons l’Ajuntament, aquestes actuacions reforcen l’eficàcia d’aquesta estratègia, que aquest any està portant a decomissos molt superiors als d’altres temporades amb intervencions a peu de passeig Marítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia